Woningontruiming Groningen

Bent u opzoek naar een bedrijf dat woningontruimingen in Groningen uitvoert? Margron Woningontruiming staat als woningontruimer voor u klaar, onder andere in Groningen.

Wij verzorgen huisontruimingen, specialistische schoonmaakwerkzaamheden, schoonmaak na een ontruiming, herstelwerkzaamheden en wij maken uw woning weer verkoop- of verhuurklaar. Margron Woningontruiming ontzorgt ook u graag van A-Z. Wij verzorgen complete woningontruimingen. Spullen schenken wij zoveel mogelijk aan goede doelen, aan minima, aan studenten, wij hebben diverse initiatieven lopen om de spullen die overblijven na een woningontruiming een tweede leven te kunnen geven.

Margron staat bekend om haar specialistische aanpak, snelle service (vaak al binnen 48 uur) en scherpe tarieven. De kosten voor een woningontruiming in Groningen lopen flink uiteen. Dat komt door de vele factoren welke van invloed zijn op de prijs. Dan moet je denken aan de grootte van het huis, de mate van vervuiling en de benodigde herstelwerkzaamheden. Margron haalt woningen al leeg vanaf €200. 

Bent u benieuwd naar de exacte kosten voor uw situatie? Margron is 7 dagen per week van 08:00 tot 22:00 bereikbaar. Ook voor u!

woningontruiming Groningen

Kosten woningontruiming in Groningen

Zoals al eerder gezegd lopen de kosten van het leeghalen van een woning flink uiteen. Er zijn tientallen factoren van invloed op de prijs. 
Hieronder een aantal factoren die van invloed zijn op de kosten van een woningontruiming:

 

 • Hoeveel inboedel bevindt er zich in de woning?
 • Is het nodig om een container te plaatsen?
 • Gaat het om het ontruimen van een zwaar vervuilde woning?
 • Kunnen de spullen een tweede leven krijgen?
 • Gaat het om een oplevering die bezemschoon moet zijn of is er ook sprake van schoonmaakwerkzaamheden?
 • Is er veel afval in de woning aanwezig en zo ja, wat voor soort afval?
 • Is het bijvoorbeeld in de binnenstad van Groningen mogelijk om bij de woning te parkeren?

 

De ontruimingen die wij het meest uitvoeren zijn complete huisontruimingen. Daarbij zorgen wij ervoor dat de inboedel veilig wordt opgeslagen, de overige spullen een tweede leven krijgen voor zover mogelijk en dat de rest wordt afgevoerd. 

Wanneer de woning volledig is leeggehaald voeren wij vaak nog herstelwerkzaamheden uit. Zo kan de woning zonder dat u daar zelf nog wat aan moet doen weer worden verkocht of verhuurd. 

Het ophalen van inboedel

Ook kunnen wij ter plaatse komen als slechts de inboedel moet worden opgehaald. Desgewenst zorgen wij ervoor dat de inboedel wordt opgeslagen, verkocht, een tweede leven krijgt of wordt afgevoerd.

Het ophalen van de inboedel kan soms tegen een gereduceerd tarief doordat wij een deel van de inboedel kunnen verkopen. Voor een vrijblijvende bepaling van een mogelijke korting kunt u contact met ons opnemen. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar, van 08:00 tot 22:00. 

Schoonmaak

Naast woningontruimingen voeren wij ook specialistische schoonmaakwerkzaamheden uit. Zo kunnen wij bijvoorbeeld helpen bij een schoonmaak na overlijden. Ook voor het ontruimen en schoonmaken van zwaar vervuilde woningen kunt u bij Margron terecht.

Heeft u een (vervuilde) woning die moet worden schoongemaakt en ontruimt? Wij helpen ook u graag verder! Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar, van 08:00 tot 22:00. 

Wat zijn de kosten?

De uiteindelijke kosten lopen erg uiteen. Vooral wanneer je in acht neemt dat er zeer uiteenlopende klussen worden uitgevoerd onder de noemer ‘woningontruiming’. Een eenvoudige ontruiming van een kleine ruimte kan al vanaf €200. Margron hanteert scherpe tarieven en kent een snelle service. Dus ook voor u kan Margron de juiste keuze zijn!

Hoe gaan wij te werk?

Margron Woningontruiming heeft een standaard stappenplan welke zij vaak inzet voor een efficiënte en nette woningontruiming. Centraal in dit stappenplan staat de circulaire onderneming. Margron vindt dat spullen een tweede leven verdienen. Is dat niet mogelijk? Dan zorgen we ervoor dat spullen op de meest milieuvriendelijke wijze worden afgevoerd. 

Wij werken veelal met een 4-stappenproces:

 1. Het veiligstellen van waardevolle en/of dierbare spullen;
 2. Het vaststellen van het deel van de inboedel welke wij een tweede leven kunnen geven;
 3. Het afvoeren van de overige spullen, op de meest milieuvriendelijke manier;
 4. Het eventuele uitvoeren van herstel-, schilder- & kluswerkzaamheden.

   

Herstelwerkzaamheden

Vaak moet een woning worden ontruimd door een overlijden of uitzetting. Het is dan vaak de bedoeling dat de woning weer klaar wordt gemaakt voor bewoning, verkoop of verhuur. Daar zorgt Margron graag voor. Wij voeren herstelwerkzaamheden uit. Dit betekent dat wij bijvoorbeeld vloeren verwijderen, lijmresten verwijderen, muren slopen en gaten in de wanden opvullen. Zo kan er weer fijn in worden gewoond.

Margron gaat vaak zelfs een stap verder. Naast herstelwerkzaamheden worden er ook schilderwerkzaamheden, (specialistische) schoonmaakwerkzaamheden en kluswerkzaamheden uitgevoerd. Zo wordt de woning helemaal naar uw wens opgeleverd! 

Spullen een tweede leven geven

Wij zijn een circulaire onderneming, wij proberen zoveel mogelijk spullen een tweede leven te geven. Dat doen wij door verschillende samenwerkingen. Waaronder:

 • Dorcas: Dorcas biedt ondersteuning en groepen mensen die in nood zijn. Voornamelijk kleding doneren wij aan Dorcas. Zij zorgen dat het op de goede plek terecht komt. Wel zo fijn!
 • BalansZorg: Balanszorg combineert wonen en zorg in Musselkanaal. Soms is er een tekort aan geld en daardoor spullen voor de ouderen. Margron helpt door wanneer nodig spullen verkregen uit diverse inboedels te doneren.
 • Kringloopwinkels: Wij proberen ook spullen te doneren aan lokale kringloopwinkels. Helaas krijgen die tegenwoordig vaak meer aangeboden dan dat ze kunnen verkopen. Daarom is de hoeveelheid spullen die Margron weggeeft aan kringloopwinkels gedaald. 
 • Studenten: Studenten hebben het steeds moeilijker. Met het wegvallen van een studiebeurs komt er een zware last op hun schouders. Namelijk een studielening. Wij helpen waar mogelijk door spullen te vergeven aan studenten die het goed kunnen gebruiken. 

Daarnaast kunnen wij altijd in overleg met u bepalen wat er met de inboedel gebeurt. Zo zorgen we er samen voor dat de woning op een respectvolle manier wordt ontruimd. 

Door heel Nederland actief

Wij zijn ook actief in onder meer Zuidlaren, Gieten, Beilen, Borger, Hoogezand, Enschede, Emmen, Hoogeveen, Haren, Veendam, Almere en Drenthe.

Woningontruiming Groningen

Bij Margron spreken wij niet graag van afval. Wij vinden eigenlijk dat alle spullen een tweede leven verdienen. Helaas is dat niet altijd mogelijk. Niet alle spullen kunnen eenvoudig een tweede leven krijgen.

Wij houden er echter rekening mee dat het afvoeren van afval op de meest milieuvriendelijke wijze moet gebeuren. Dat doen wij door diverse samenwerkingen met milieuvriendelijke afvalverwerkers. Zo kunnen wij u ervan verzekeren dat wij er voor zorgen dat er een groot deel van het afval na een ontruiming wordt gerecycled. Zo dragen we allemaal ons steentje bij aan een beter milieu! 

Een van onze afvalverwerking partners is Suez. Suez streeft net als Margron naar ‘zero-waste’. Ofwel: geen afval.  Dat doen zij door afval efficiënt te scheiden en te recyclen wanneer mogelijk! Neem gerust contact met ons op wanneer u vragen heeft over een woningontruiming in Groninge

Bekend uit de media!

Wij werkten
o.a. al voor:

Vragen?

Bel of mail onze ontruimingsexpert Ron Slaats.