Huisontruiming

Margron Woningontruiming voert iedere denkbare huisontruiming uit. In iedere situatie. In Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel. Vaak al binnen 48 uur!

Wij halen uw huis leeg, verwijderen desgewenst vloeren en voeren deze af, we kunnen voor u schoonmaken, klussen maar ook schilderen. Daarnaast maken wij huizen weer helemaal verkoop- en verhuurklaar. 
Er zijn veel situaties denkbaar waarin een huisontruiming helaas onvermijdelijk is. Zo kunnen wij na een overlijden een huis leeghalen. Maar ook bij een verhuizing kunnen wij uw huis leeghalen en klaar maken voor de verkoop of teruggave aan de verhuurder.

Met onze scherpe prijzen en snelle service zijn wij de partner voor uw huisontruiming. En, wij snappen uw situatie. Vaak komt er spoed kijken bij een huisontruiming. Het huis moet zo snel als mogelijk in de verkoop of de huur moet zo snel mogelijk worden opgezegd. Geen probleem! Binnen 48 uur kunnen wij al ter plaatse zijn. 

 

Wat kost een huisontruiming?


Wat een huisontruiming kost is erg afhankelijk van de omvang van de woning, de hoeveelheid spullen en allerlei andere factoren.

Bij deze nog een aantal factoren die meespelen betreft het ontruimen van uw huis:

 • Zijn er spullen aanwezig voor goede doelen?
 • Is een container nodig voor het afvoeren van restafval of bijvoorbeeld hout?
 • Moet uw huis veegschoon worden opgeleverd of ook worden schoongemaakt?
 • Betreft het een woning op de begane grond of gaat het bijvoorbeeld om een flat op de 5de verdieping?
 • Is er ook sprake van kluswerkzaamheden?


Huisontruimingen variëren in prijs van €200 tot €3500. Voor een prijsopgave kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Dat kan elke dag van de week (ook in de weekenden) van 08:00 tot 22:00.

Wij helpen u graag!

Van het ophalen van een inboedel tot een complete ontruiming met specialistische schoonmaak. Margron staat voor u klaar!

Bereikbaar van 08.00 tot 22.00.

Huisontruiming

In wat voor situaties voeren wij huisontruimingen uit?

Zoals net al beschreven zijn huisontruimingen vaak noodzakelijk. In veel situaties. Wij helpen bij elke denkbare situatie. Leven ons in uw specifieke situatie in en zorgen ervoor dat de huisontruiming wordt uitgevoerd naar uw wensen. Maatwerk dus. Enkele van die situaties zijn:

 • Na een overlijden het huis verkoop- of verhuurklaar maken.
 • Een huisontruiming wanneer de bewoner naar een verzorgingshuis gaat.
 • Spullen die overblijven na een verhuizing ontruimen.
 • Via een instantie of bewindvoerder, de bewoner kan niet meer in het huis blijven wonen.
 • Makelaars en notarissen die ons benaderen voor het in orde maken van de woning zodat deze bijvoorbeeld weer de verkoop in kan.
 • Het huis moet worden leeggehaald omdat de huurder niet meer betaald.
 • Via de gemeente omdat er sprake is van een situatie waarbij de bewoner zoveel overlast veroorzaakt, dat een huisontruiming onvermijdelijk is.

Voor makelaars en andere verhuurders bij een uithuiszetting

Bent u een makelaar of verhuurder? Dan kan het voorkomen dat een van de huurders niet meer betaalt. Het is dan vaak onvermijdelijk dat een huurder uit huis moet worden gezet. Ondenkbaar is het dan niet dat de woning zwaar vervuild is, nog vol met spullen staat of verwaarloosd is.

Margron kan helpen met het leeghalen van het pand, het schoonmaken en het eventueel uitvoeren van herstel- en schilderwerkzaamheden. Zo kan uw pand snel weer in de verhuur!

Ontruiming en schoonmaak van woningen na een overlijden

Bent u recentelijk een dierbare verloren? Vaak blijft er dan een huis achter dat ontruimd moet worden. Dit huis zal moeten worden leeggehaald, desgewenst schoongemaakt en klaargemaakt voor teruggave aan de verhuurder of verkoop. Ook moeten wij wel eens huizen ontruimen en of schoonmaken zodat de huidige bewoner een nieuwe start kan maken, een frisse start na een huisontruiming al dan niet in combinatie met bijvoorbeeld een schoonmaak van een zwaar vervuilde woning.

Margron snapt uw situatie en schrikt niet meer van welke situatie dan ook. Margron is bijvoorbeeld ook gespecialiseerd in huizen ontruimen na overlijden. Op een respectvolle wijze kunnen wij uw huis leeghalen en klaarmaken, bijvoorbeeld voor de verhuur of de verkoop va uw huis.
Margron is tevens een circulaire onderneming. Dit betekent dat de gehele inboedel zoveel mogelijk een tweede leven wordt gegund. 
Om dit te realiseren hebben wij verschillende samenwerkingen met instanties zoals Dorcas en Balanszorg. Op die manier gaat inboedel bij een huisontruiming zo weinig mogelijk naar de stort.

Voor de spullen zonder waarde werken wij samen met onze partners Suez en Renewi Die focussen zich op ‘Zero-waste’. Dit betekent dat zij zoveel mogelijk van de spullen recyclen. Daardoor maken wij zo weinig als mogelijk impact op het milieu.

Bij ontdekkingen van hennepkwekerijen

Verhuurt u een pand en is er een hennepkwekerij ontdekt? Dat is erg vervelend. Vaak is de gehele woning vernield en is het hardnekkig om alle apparatuur en achterblijfsels te verwijderen.

Margron heeft ervaring met het ontruimen van hennepkwekerijen. Wij kunnen ervoor zorgen dat het gehele huis wordt leeggehaald. Nadat de woning leeg is zullen wij herstelwerkzaamheden verrichten. Zo zorgen wij ervoor dat het huis weer klaar is voor verhuur! 

Wij snappen dat u de woning graag zo snel mogelijk weer verhuurt. Wij kunnen vaak al binnen 48 uur aan de slag. De ontruiming duurt vaak maximaal 2 dagen. Dat betekent dat u al binnen een week weer op zoek kunt naar nieuwe huurders.

Wat kost een huisontruiming?

wat kost een huisontruiming

De vraag die vaak meetelt in de keuze. Ga je het huis zelf ontruimen of laat je dat doen? Het geven van een indicatie is vrij lastig. Er zijn tientallen factoren die invloed hebben op de prijs. Dan moet je denken aan de staat waarin de woning zich bevindt en waarin die moet worden opgeleverd. Uiteraard is de prijs van een huisontruiming ook afhankelijk van de grootte van het huis, de hoeveelheid spullen en de begaanbaarheid van de ruimtes.

Om een snelle indicatie te geven. Wij voeren standaard huisontruimingen uit vanaf €200. De prijs kan echter oplopen tot €3500 voor complexere huisontruimingen bij grotere huizen.

Uw huis ontruimen met spoed?

Wij snappen dat er soms spoed komt kijken bij een huisontruiming. Het huis moet worden teruggegeven aan de verhuurder of moet snel weer verhuurd kunnen worden. Het kan ook zijn dat de kosten oplopen. Het gas/water/licht en de huur moeten worden betaald.

Wij van Margron begrijpen dit. Wij kunnen vaak al binnen 48 uur op locatie zijn. Een gemiddelde huisontruiming duurt maximaal 3 dagen. Dat betekent dat uw huis al binnen één week leeg en opleveringsklaar kan zijn!

Wij helpen u graag!

Van het ophalen van een inboedel tot een complete ontruiming met specialistische schoonmaak. Margron staat voor u klaar!

Bereikbaar van 08.00 tot 22.00.

Hoe gaat een ontruiming in zijn werk?

Hoe gaat een woningontruiming in zijn werk. Bij Margron gebruiken wij daarvoor een 4-stappenplan. Om de kwaliteit van onze ontruimingen te waarborgen. Niet iedere stap is bij elke ontruiming noodzakelijk.

Veiligstellen van dierbare / waardevolle spullen

Allereerst zorgen we ervoor dat de dierbare en waardevolle spullen worden veiliggesteld. Deze laden wij in en vervoeren wij naar een voor u wenselijke locatie. Mocht u geen opslagplaats hebben dan gebruiken we één van onze opslaglocaties. 

Op deze manier zijn alle waardevolle en dierbare spullen veilig. Deze kun je later uitzoeken, verdelen en/of verkopen.

De spullen die een tweede leven verdienen die kans geven

Wij van Margron willen zoveel mogelijk van de spullen een tweede leven geven. Wij maken dus zelf een selectie van de spullen die achterblijven. De spullen die wij een tweede leven kunnen geven geven wij er een. 

Wij werken samen met verschillende instanties. Zoals Dorcas, balanszorg en verschillende lokale kringloopwinkels. Op die manier vinden wij een plek voor alle spullen die nog wat waard zijn.

De overige spullen inladen en afvoeren. Op de meest milieuvriendelijk mogelijke wijze.

Helaas moeten er bij bijna elke ontruiming wel spullen worden weggegooid. Wij minimaliseren de impact op het milieu. Hoe? Door onze samenwerkingspartner Suez. Zij recyclen zo veel mogelijk van het afval. Zij streven naar ‘Zero-waste’. Alles hergebruiken dus. Zo weet u zeker dat de spullen goed worden gebruikt en maatschappelijk geen impact maken.

Herstel- en schilderwerkzaamheden uitvoeren

Vaak moet een woning worden verkocht of teruggeven aan de verhuurder. Wij begrijpen dat. Naast het leeghalen van huizen kunnen wij dus ook helpen bij verschillende herstel- en schilderwerkzaamheden. Zo weet u zeker dat de woning weer in de verkoop kan of kan worden teruggegeven aan de verhuurder.

Huisontruiming in een aantal provincies

Margron heeft vestigingen in Emmen, Westerbork, Enschede, Groningen, Leeuwarden en Zwolle. Daardoor kunnen wij huisontruimingen uitvoeren in Groningen, Drenthe, Overijssel en Friesland. 

Wij rekenen voor alle provincies die wij bedienen geen reiskosten. Daardoor weet u zeker dat de prijs die wij vragen een vaste prijs is. Wij zijn transparant en houden ons aan de gemaakte afspraken. Margron is uw partner voor iedere denkbare huisontruiming.

Vragen?

Bel of mail onze ontruimingsexpert Ron Slaats.