Huisontruiming

Margron Woningontruiming voert iedere denkbare huisontruiming uit. In iedere situatie. In heel Nederland voeren wij met diverse teams ontruimingen uit. 

Wij halen uw huis leeg, verwijderen desgewenst vloeren en voeren deze af, we kunnen voor u schoonmaken. Daarnaast maken wij huizen weer helemaal verkoop- en verhuurklaar. 
Er zijn veel situaties denkbaar waarin een huisontruiming helaas onvermijdelijk is. Zo kunnen wij na een overlijden een woningontruiming uitvoeren. Maar ook bij een verhuizing kunnen wij uw huis leeghalen en klaar maken voor de verkoop of teruggave aan de verhuurder.

Met onze scherpe prijzen en snelle service zijn wij de partner om uw huisraad op te halen. En, wij snappen uw situatie. Vaak komt er spoed kijken bij een huisontruiming. Het huis moet zo snel als mogelijk in de verkoop of de huur moet zo snel mogelijk worden opgezegd. Geen probleem! Binnen 48 uur kunnen wij al ter plaatse zijn. 

 

Wat kost een ontruiming?


Wat een ontruiming kost is erg afhankelijk van de omvang van de woning, de hoeveelheid spullen en allerlei andere factoren. Een aantal factoren die de kosten van een huisontruiming onder andere bepalen:

 • Zijn er spullen aanwezig voor goede doelen?
 • Is een container nodig voor het afvoeren van restafval of bijvoorbeeld hout?
 • Moet uw huis veegschoon worden opgeleverd of ook worden schoongemaakt?
 • Betreft het een woning op de begane grond of gaat het bijvoorbeeld om een flat op de 5de verdieping?
 • Is er ook sprake van kluswerkzaamheden?
 • Kunnen we tijdens het uitruimen van uw huis bij de woning parkeren?
 • Zijn er andere beperkende factoren bij het huis uitruimen? Denk bijvoorbeeld aan een kleine lift waardoor lange meubelen moeten worden doorgezaagd.


Huisontruimingen variëren in prijs van gemiddeld €200 tot €3500. Voor een prijsopgave kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Dat kan elke dag van de week (ook in de weekenden) van 08:00 tot 22:00.

Huisontruiming-na-overlijden.

Wij helpen u graag!

Van het ophalen van een inboedel tot een complete ontruiming met specialistische schoonmaak. Margron staat voor u klaar!

Bereikbaar van 08.00 tot 22.00.

Huisontruiming

In wat voor situaties voeren wij huisontruimingen uit?

Zoals net al beschreven zijn huisontruimingen vaak noodzakelijk. In veel situaties. Wij helpen bij elke denkbare situatie. Leven ons in uw specifieke situatie in en zorgen ervoor dat de ontruiming van uw huis wordt uitgevoerd naar uw wensen. Maatwerk van Margron Woningontruiming. Enkele van die situaties zijn:

 • Na een overlijden het huis verkoop- of verhuurklaar maken.
 • Een huisontruiming wanneer de bewoner naar een verzorgingshuis gaat.
 • Spullen die overblijven na een verhuizing ontruimen.
 • Via een instantie of bewindvoerder, de bewoner kan niet meer in het huis blijven wonen.
 • Makelaars en notarissen die ons benaderen voor het in orde maken van de woning zodat deze bijvoorbeeld weer de verkoop in kan.
 • Het huis moet worden leeggehaald omdat de huurder niet meer betaald.
 • Via de gemeente omdat er sprake is van een situatie waarbij de bewoner zoveel overlast veroorzaakt, dat een ontruiming onvermijdelijk is.
 • Huis leeghalen na verhuizing. Wij halen de overgebleven spullen weg.
 • Huis leegmaken bij verkoop
 • Huis leeghalen bij einde huur

Voor makelaars en andere verhuurders bij een uithuiszetting

Bent u een makelaar of verhuurder? Dan kan het voorkomen dat een van de huurders niet meer betaalt. Het is dan vaak onvermijdelijk dat een huurder uit huis moet worden gezet. Ondenkbaar is het dan niet dat de woning zwaar vervuild is, nog vol met spullen staat of verwaarloosd is.

Margron kan helpen met het leeghalen van het pand, het schoonmaken en het eventueel uitvoeren van herstelwerkzaamheden. Zo kan uw pand snel weer in de verhuur! 

Ontruiming en schoonmaak van woningen na een overlijden

Bent u recentelijk een dierbare verloren? Vaak blijft er dan een huis achter dat ontruimd moet worden. Dit huis zal moeten worden leeggehaald, desgewenst schoongemaakt en klaargemaakt voor teruggave aan de verhuurder of verkoop. Ook moeten wij wel eens huizen ontruimen en of schoonmaken zodat de huidige bewoner een nieuwe start kan maken, een frisse start na een huisontruiming al dan niet in combinatie met bijvoorbeeld een schoonmaak van een zwaar vervuilde woning.

Margron snapt uw situatie en schrikt niet meer van welke situatie dan ook. Margron is bijvoorbeeld ook gespecialiseerd in huizen ontruimen na overlijden. Op een respectvolle wijze kunnen wij uw huis leeghalen en klaarmaken, bijvoorbeeld voor de verhuur of de verkoop va uw huis.
Margron is tevens een circulaire onderneming. Dit betekent dat de gehele inboedel zoveel mogelijk een tweede leven wordt gegund. 
Om dit te realiseren hebben wij verschillende samenwerkingen met instanties zoals Dorcas en Balanszorg. Op die manier gaat inboedel bij een huisontruiming zo weinig mogelijk naar de stort.

Voor de spullen zonder waarde werken wij samen met onze partners Suez en Renewi Die focussen zich op ‘Zero-waste’. Dit betekent dat zij zoveel mogelijk van de spullen recyclen. Daardoor maken wij zo weinig als mogelijk impact op het milieu bij uw huisontruiming.

Vervuilde Woning

Margron is specialist in het ontruimen van sterk vervuilde woningen. Hierbij kunt u denken aan woningen die door verzamelwoede (oftewel hoarding) onbewoonbaar zijn geworden. Of denk aan woningen waar iemand met psychosociale problematiek was gehuisvest. Wat we vaak zien is dat door een samenloop van omstandigheden een huis dusdanig vervuild is geraakt, dat alleen het betreden van het pand al flinke risico’s met zich meebrengt.

Bij risico’s kunt u denken aan instortingsgevaar, elektrocutiegevaar en risico’s op beknelling en snijwonden. Als gevolg van vervuiling door bijvoorbeeld dierenpoep, menselijke ontlasting, urine en etensresten kunnen ook een groot aantal biologische verbindingen en rottingsgassen ontstaan die giftig en gevaarlijk zijn voor de gezondheid. De combinatie van deze stoffen zal niet alleen walging opwekken, maar is ook een bron van ziektes en infecties.

Wanneer u ons vraagt een vervuild huis te ontruimen, gaan wij daarom zeer zorgvuldig te werk. Wij zullen altijd eerst een grondige inventarisatie maken van de situatie, alvorens wij in beschermende kleding en met specialistische schoonmaakmiddelen en apparatuur de woning schoonmaken en ontruimen.

Wat kost een huisontruiming?

wat kost een huisontruiming

De vraag die vaak meetelt in de keuze. Ga je het huis zelf ontruimen of laat je dat doen? Het geven van een indicatie is vrij lastig. Er zijn tientallen factoren die invloed hebben op de prijs. Dan moet je denken aan de staat waarin de woning zich bevindt en waarin die moet worden opgeleverd. Uiteraard is de prijs van een huisontruiming ook afhankelijk van de grootte van het huis, de hoeveelheid spullen en de begaanbaarheid van de ruimtes. In uitzonderlijke gevallen kan een huisontruiming gratis worden uitgevoerd.

Door heel Nederland

Wij zijn actief in onder meer Enschede, Stadskanaal, Hoogeveen, Hengelo, Emmen, Assen, Leeuwarden, Amsterdam en Groningen.

Uw huis ontruimen met spoed?

Wij snappen dat er soms spoed komt kijken bij een huisontruiming. Het huis moet worden teruggegeven aan de verhuurder of moet snel weer verhuurd kunnen worden. Het kan ook zijn dat de kosten oplopen. Het gas/water/licht en de huur moeten worden betaald.

Wij van Margron begrijpen dit. Wij kunnen vaak al binnen 48 uur op locatie zijn. Een gemiddelde huisontruiming duurt maximaal 3 dagen. Dat betekent dat uw huis al binnen één week leeg en opleveringsklaar kan zijn!

Ontdek meer diensten van Margron Woningontruiming

huis-ontruimen

Wij helpen u graag!

Van het ophalen van een inboedel tot een complete ontruiming met specialistische schoonmaak. Margron staat voor u klaar!

Bereikbaar van 08.00 tot 22.00.

Hoe gaat het in zijn werk?

Hoe gaat een huisontruiming in zijn werk? Meestal worden wij gevraagd voor een huisontruiming na overlijden. Soms komt een ontruiming bij een uitzetting ook voor, waarbij wij het verwijderen van de inboedel verzorgen. Dit doen wij dan in opdracht van de gemeente.

Veiligstellen van dierbare / waardevolle spullen

Spullen die wij niet hoeven mee te nemen voorzien klanten vaak van stickers (of wij verzorgen dit voor u).
Vaak worden deze spullen van tevoren al door de klant weggehaald. Wanneer wij tijdens de ontruiming waardevolle spullen tegenkomen worden deze veiliggesteld. Ook foto’s of spullen met een vermoedelijke emotionele waarde zullen wij voor u apart houden. Tenzij u duidelijk aangeeft dat echt alles wat wij tegenkomen moet worden afgevoerd. 

Naast een ontruiming vragen klanten ons ook wel eens voor een kleine verhuizing. Wij laden uw spullen in en vervoeren deze naar een voor u wenselijke locatie. Mocht u geen opslagplaats hebben dan gebruiken we één van onze opslaglocaties.

Op deze manier zijn alle waardevolle en dierbare spullen veilig. Deze kunt u later uitzoeken, verdelen en/of verkopen.

Tweede leven

Wij van Margron willen zoveel mogelijk van de spullen een tweede leven geven. Wij maken dus zelf een selectie van de spullen die achterblijven. De spullen die wij een tweede leven kunnen geven geven wij er een. 

Wij werken samen met verschillende instanties. Zoals Dorcas, balanszorg en verschillende lokale kringloopwinkels. Op die manier vinden wij een plek voor alle spullen die nog wat waard zijn.

Op de meest milieuvriendelijk mogelijke wijze

Helaas moeten er bij bijna elke ontruiming wel spullen worden weggegooid. Wij minimaliseren de impact op het milieu. Hoe? Door onze samenwerkingspartner Suez. Zij recyclen zo veel mogelijk van het afval. Zij streven naar ‘Zero-waste’. Alles hergebruiken dus. Zo weet u zeker dat de spullen goed worden gebruikt en maatschappelijk geen impact maken.

Opleveren van uw huurwoning of koopwoning

Vaak moet een woning worden verkocht of de huurwoning worden opgeleverd aan de verhuurder. Wij begrijpen dat. Naast het leeghalen van huizen kunnen wij ook helpen met verschillende herstel- en schoonmaakwerkzaamheden. Zo weet u zeker dat de woning weer in de verkoop kan of kan worden teruggegeven aan de verhuurder.

Woningen ontruimen in heel Nederland

Margron is onder andere werkzaam in Emmen, Westerbork, Enschede, Groningen, Leeuwarden, Blaricum en Zwolle. Maar ook in Utrecht, Almere, Amersfoort en Nieuwegein. 

Wij rekenen voor alle provincies die wij bedienen geen reiskosten maar een vast tarief voor de inzet van onze bussen en diesel. Daardoor weet u zeker dat de prijs die wij vragen een vaste prijs is. Wij zijn transparant en houden ons aan de gemaakte afspraken. Margron is uw partner voor iedere denkbare ontruiming. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte betreffende een huisontruiming.

Wij werkten
o.a. al voor:

Vragen?

Bel of mail onze ontruimingsexpert Ron Slaats.

Huisontruiming?

Heeft u interesse om uw woning te laten ontruimen? Neem gerust vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken. We kunnen u voorzien van een vrijblijvende prijsopgave voor uw huisontruiming.