Huis leeghalen na overlijden

Uw huis leeghalen na overlijden? Margron Woningontruiming heeft jarenlange ervaring met het leegruimen van huizen na overlijden. Wij ontlasten en staan u bij in deze vaak emotioneel zware tijd. Neem direct contact op om uw wensen te bespreken of lees verder voor meer informatie. 

Huis-leeghalen-na-overlijden.

Wij helpen u graag in deze tijd.

Bereikbaar van 08.00 tot 22.00.

Op Margron Woningontruiming kunt u rekenen

 • Discreet, respectvol en professioneel
 • Verkoop- en verhuurklare oplevering
 • Ook voor schoonmaken en kluswerkzaamheden
 • 7 dagen per week en als het moet, met spoed
 • Scherp tarief
 • Samenwerking met goede doelen

Huis leegruimen

Het leeghalen van de woning: dat is helaas iets wat bij het overlijden van een dierbare komt kijken. Margron Woningontruiming staat voor u klaar. Het ontruimen van woningen na overlijden voeren wij regelmatig uit. Wanneer u net een dierbare bent verloren is het lastig om aan de slag te gaan met het opruimen van het huis. Margron begrijpt uw situatie en helpt op een respectvolle manier met het leegruimen van de woning van de overledene.

Dankzij onze vriendelijke prijs en snelle service kunnen wij u snel en voordelig ontzorgen. Vaak komt er bij een woningontruiming na overlijden tijdsdruk kijken. Het huis heeft een hypotheek en moet spoedig worden verkocht, of de verhuurder wil het huis graag weer terug. Bij Margron kunnen we u indien nodig al binnen 48 uur van dienst zijn. Op die manier bent u gegarandeerd van een snelle en adequate oplossing.

Huis leeghalen na een overlijden
Woning-ontruimen-na-overlijden.

Wij helpen u graag in deze tijd.

Bereikbaar van 08.00 tot 22.00.

Hoe gaat een huis opruimen na overlijden in zijn werk?

Wanneer u ons inschakelt bij een huis leeghalen na overlijden, hoe gaan wij dan te werk? Na het overlijden zullen wij beginnen met het zorgvuldig leeghalen van de woning. Hierbij gaan wij als ontruimingsbedrijf stapsgewijs te werk:

 • Inventarisatie en veiligstellen van dierbare spullen
 • Circulair weghalen van bruikbare spullen
 • Discreet ontruimen van de woning
 • Eventuele schoonmaak en herstelwerkzaamheden

Dierbare spullen overledene veiligstellen

Allereerst zullen alle dierbare spullen van de overledene moeten worden veiliggesteld. Ook daar kan Margron Woningontruiming bij helpen. Wij vervoeren graag alle dierbare spullen naar een locatie bij u thuis of een andere opslaglocatie.

Tweede leven voor bruikbare spullen

Wanneer alle dierbare spullen zijn veiliggesteld begint het leegmaken van de woning. Margron werkt hierbij circulair. Dat betekent dat wij altijd proberen om spullen een tweede leven te geven. Zo werken wij samen met onder andere:

 • Dorcas: Hulp & ontwikkeling.
  Dorcas helpt mensen in noodsituaties. Wij doneren alle overgebleven kleding aan Dorcas. Een tweede leven voor de kleding van uw dierbare, zoals die dat graag had gewild. Als er kleding vrijkomt bij een huis leeghalen na overlijden gaat dit naar deze instantie. 
 • Balanszorg: Wonen met zorg.
  Bij balanszorg wordt zorg en wonen gecombineerd. Om daar ons steentje bij te kunnen dragen geven wij hen spullen. De spullen waar op dat moment vraag naar is. 
 • Kringloopwinkels
  Spullen die nog geschikt zijn voor kringloopwinkels doneren wij. Zo krijgen alle spullen een tweede kans!
 • Weggeven aan studenten.
  Om de maatschappij een handje te helpen ondersteunen wij ook de student. Door het wegnemen van de studiebeurs hebben studenten enorme leningen. Wij helpen door middel van donaties.

 

Staan er antieke meubels in de woning of andere voorwerpen die van waarde zijn? In overleg kunnen wij antiek en andere waardevolle voorwerpen tegen een vergoeding van u overnemen. Dit bedrag brengen wij vervolgens in mindering op de kosten.

Volledige huisontruiming overledene

Als alle bruikbare spullen weg zijn willen klanten vaak dat het huis volledig wordt ontruimd. Dat doen wij op een respectvolle wijze, zonder grote reclames en onnodig rumoer. Het betreft immers een huis van een overledene.

Schoonmaak en herstelwerkzaamheden

Wanneer het huis helemaal is leeggehaald moeten er vaak nog in meer of mindere mate herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd. Dit is voornamelijk het geval wanneer het om een huurhuis gaat. Er gelden vaak allerlei opleveringsvoorwaarden. Sommige woningbouwverenigingen, vastgoedbedrijven of verhuurders zijn vrij ”makkelijk” betreft de staat van oplevering. Er hoeft bijvoorbeeld niet grondig worden schoongemaakt en veegschoon het huis opleveren is voldoende. Welke voorwaarden de verhuurder echter ook stelt, wij zorgen ervoor dat eventuele herstel- en schoonmaakwerkzaamheden van A tot Z netjes worden uitgevoerd. Denk aan het dichten van gaten in de muur, het verwijderen van vloerbedekking en het repareren van hang- en sluitwerk.

Huis klaar voor verkoop of verhuur

Margron is uw hulp bij het leeghalen van uw woning. Met een team van specialisten kan uw huis weer in de staat gebracht worden zoals het werd opgeleverd. Voor een koopwoning gelden dergelijke voorwaarden voor het huis opleveren vaak niet.

Kortom. Margron helpt u bij alles. Van de verhuizing van waardevolle spullen naar een externe locatie tot het verkoopklaar maken van uw huis. Indien u onze hulp nodig heeft het leeghalen van een woning na overlijden kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Wat kost het?

Vaak is het een moeilijke afweging. Vooral door de vaak moeilijke en stressvolle tijd. Gaan we het huis zelf leeghalen of laten we het huis leeghalen.

Belangrijk is om dan een indicatie van de prijs te hebben. Dit is alleen lastig. Er zijn heel veel factoren die de werkduur beïnvloeden. De kosten die een huis leeghalen na overlijden mede bepalen zijn:

 • De grootte van het huis
 • De hoeveelheid spullen per ruimte
 • De staat waarin het moet worden afgeleverd voor verkoop of teruggave aan de verhuurder

U kunt bij ons vrijblijvend een offerte opvragen voor een huis leeghalen na overlijden. Wij doen niet aan kleine lettertjes, vage afspraken of voorwaarden. Bij ons is afspraak afspraak. Vaak komen wij langs voor een vooraf vastgestelde prijs. Daardoor komt u niet voor verrassingen te staan.

Gratis huis leeghalen?

Gratis een huis leeghalen na overlijden?
Aardig wat mensen zoeken online naar een bedrijf dat een huis gratis leeghaalt na overlijden.
Het idee is dan dat inboedel nog een bepaalde waarde vertegenwoordigt waardoor er met gesloten beurs ontruimd kan worden.
Tegenwoordig is er echter een overschot aan tweedehands inboedel op de markt. Er zijn wachtlijsten bij kringloopwinkels en Marktplaats staat vol met mooie spullen die u gratis af kunt halen. Het komt zodoende vrijwel niet meer voor dat wij gratis een huis leeghalen.

Indicatie kosten ontruiming huis na overlijden

Een indicatie is altijd fijn. Dat begrijpen we. Het is én blijft echter altijd maatwerk. Voor het leeghalen van een één kamer appartement met weinig spullen in een verzorgingstehuis begint vanaf €200. Dit kan oplopen tot een paar duizend euro voor de ontruiming van een woning met bijvoorbeeld een grote afvalstroom of zwaar vervuilde woningen. Voor een goede indicatie kunt u altijd contact opnemen. Wij staan klaar! Wij denken graag met u mee. Zodat deze noodzakelijke klus achter de rug is.

Wij helpen u graag in deze tijd.

Bereikbaar van 08.00 tot 22.00.

Wie is verantwoordelijk?

Wie is er verantwoordelijkheid voor het leegruimen van een huis na een overlijden? Familie en erfgenamen pakken deze taak vaak op. Het gaat er gelukkig vaak niet om wie verantwoordelijk is, maar wie zich geroepen voelt.

Wanneer niemand zich geroepen voelt zijn de erfgenamen verantwoordelijk. Tenzij zij de erfenis niet accepteren. Het is een lastige taak die zomaar in uw schoot kan worden geworpen door een plotseling overlijden.

De betaling van een huis leeghalen na overlijden wordt dan ook vaak uit een erfenis betaald. Dat is niet vreemd. Een huis leeghalen na overlijden is behoorlijk tijdsintensief. Daar hebben de erfgenamen op korte termijn vaak geen plek voor. Daar komt helaas vaak ook nog de tijdsdruk bij kijken. Er moet vaak namelijk nog worden betaald voor de woning. Margron helpt ook u graag verder. Zodat de woning snel weer kan worden afgeleverd of verkocht.

In ruil voor inboedel

Het komt voor dat een inboedel waardevol is. Wanneer de erfgenamen geen interesse hebben in de inboedel kan de woning worden ontruimd in ruil voor de inboedel. Eén van onze taxateurs kan in dit geval bepalen of het mogelijk is in ruil voor de inboedel te ontruimen.

Helaas is het vaak zo dat de inboedel waardevol is maar lastig te verkopen. In deze gevallen kan het vaak wel gedeeltelijk de ontruiming bekostigen. Dan moet u denken aan:

 • Antieke spullen
 • Kunstobjecten
 • Design-meubels en -woonaccessoires

 

Mocht u toch het idee hebben dat de inboedel waardevoller is dan wij inschatten? Dan helpen wij u graag met het ophalen van uw inboedel vol waardevolle spullen naar een externe locatie. Dat kan bij u thuis zijn, op één van onze opslaglocaties of in een (huur-)opslagruimte. Op die manier kunt u in alle rust de waardevolle spullen uit de inboedel verkopen, zonder dat daarmee het huis niet kan worden verkocht of afgeleverd.

Afvoeren van spullen na een overlijden

Het afvoeren van de spullen

Discretie en respect staan bij ons voorop. Wij snappen als geen ander dat het een moeilijke tijd kan zijn. Het laten opruimen van de inboedel van een huis na het overlijden van een dierbare kan indruk maken. 

Wij denken met ons bedrijf daarom ook graag met u mee. Naast dat we huisraad altijd een tweede leven proberen te geven, voeren wij ons afval ook netjes af. Zo sorteren wij al het hout, metaal en grofvuil. Op die manier kan het afval netjes worden verwerkt. Specifieke wensen? Wij denken altijd graag mee.

Voor de afvoer van spullen kunnen wij terecht bij onze partner Suez. Suez probeert zoveel mogelijk afval te recyclen. Op die manier is de impact op het milieu door onze ontruimingen zo laag mogelijk.

Ook dit draagt weer bij aan onze missie: Op een zo eerlijk, respectvolle en liefdevolle manier woningen ontruimen en met de inboedels maatschappelijk bijdragen zonder dat wij impact maken op het milieu.

Huis leeghalen door heel Nederland

Wij zijn met ons bedrijf actief in onder meer Drenthe, Assen, Hengelo, Groningen, Enschede, Veendam, Beilen, Almelo, Zwolle en Emmen.

Tips bij woning leeghalen:

 • Neem iemand mee die u een hart onder de riem kan steken bij een het leeghalen van de woning.
 • Maak met familie en andere erfgenamen goede afspraken over het verdelen van de boedel. Dit voorkomt vervelende situaties achteraf.
 • Maak indien mogelijk al eerst zelf een verdeling tussen spullen die u wilt bewaren, verkopen, weggeven en afval.
 • Neem de tijd om te beslissen wat er met spullen moet gebeuren. Moet de woning zo snel mogelijk ontruimd worden? Maak dan gebruik van een opslagruimte, zodat u later rustig kunt beslissen.
 • Schakel een specialist in woningontruiming in voor een snelle en zorgeloze leegruiming.
 

Snel schakelen indien nodig

Heeft u nog vragen over een huis leeghalen na overlijden? Of wilt u direct een ontruiming aanvragen? U kunt ons altijd vrijblijvend bellen of mailen om uw woningontruiming te bespreken. Mocht het nodig zijn, dan kunnen wij ook eerst vrijblijvend langskomen om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen aangaande uw huis leeghalen na overlijden.

Wij helpen u graag in deze tijd.

Bereikbaar van 08.00 tot 22.00.

Veelgestelde vragen

Volgens de wet hebben nabestaanden 7 dagen de tijd om een kamer in een verzorgingshuis leeg te halen na overlijden. Als de overledene alleenstaand was eindigt het huurcontract van rechtswege de laatste dag van de tweede maand volgend op het overlijden. In de praktijk maken wij meestal mee dat de familie meer tijd krijgt. Zolang de huur maar betaalt wordt.

Dit heeft te maken met de afwikkeling van de erfenis.
Hier is geen eenduidig antwoord op te geven zonder meer te weten aangaande uw specifieke situatie.
Het beste kunt u hierover informatie inwinnen bij een notaris.

U kunt zelf een container huren en aan de slag gaan met familieleden. Indien u als familie zelf niet de woning wil ontruimen biedt een ontruimingsbedrijf uitkomst.

Dit is afhankelijk verschillende factoren zoals de grootte van de woning, bijvoorbeeld: de hoeveelheid inboedel in de woning, of we kunnen parkeren bij de woning, is er een lift wanneer het om een appartement gaat.

Wij werkten
o.a. al voor:
Woningontruiming-na-overlijden

Vragen?

Bel of mail onze ontruimingsexpert Ron Slaats.