Huis leeghalen na overlijden

Uw huis leeg laten halen na overlijden? Margron Woninontruiming uit Westerbork heeft een ruime ervaring in het leeghalen van huizen na overlijden. En het u op een juiste wijze ontlasten en bijstaan in deze vaak emotioneel zware tijd.

Een huis leeghalen na overlijden: dat is helaas iets wat bij het overlijden van een dierbare komt kijken. Margron Woningontruiming staat voor u klaar. Het leeghalen van woningen voeren wij regelmatig uit. Wanneer u net een dierbare bent verloren is het lastig om aan de slag te gaan met het leeghalen van het huis. Dat begrijpen wij! Margron leeft zich in, in de situatie en kan op een respectvolle manier helpen uw huis leeghalen na overlijden.

Met onze vriendelijke prijs en snelle service zijn wij uitermate geschikt. Vaak komt er tijdsdruk bij kijken. Het huis heeft een hypotheek en moet spoedig worden verkocht, of de verhuurder wilt het graag weer terug. Bij Margron kunnen we vaak al binnen 48 uur van dienst zijn. Ideaal voor dit type ontruimingen na overlijden.

Huis leeghalen na een overlijden

Hoe gaat een huis leeghalen na overlijden in zijn werk?

Wanneer u ons inschakelt bij een huis leeghalen na overlijden, hoe gaan wij dan te werk? Na het overlijden zullen wij beginnen met het leeghalen van de woning.

Allereerst zullen alle dierbare spullen van de overledene moeten worden veiliggesteld. Ook daar kan Margron Woningontruiming bij helpen. Wij vervoeren graag alle dierbare spullen naar een locatie van u of één van onze locaties. Vaak zetten wij daar opslagruimtes voor in.

Wanneer alle dierbare spullen zijn veiliggesteld begint de ontruiming. Margron werkt circulair. Dat betekent dat wij altijd proberen om spullen een tweede leven te geven. Zo werken wij samen met onder andere:

 • Dorcas: Hulp & ontwikkeling.
  Dorcas helpt mensen in noodsituaties. Wij doneren alle overgebleven kleding aan Dorcas. Een tweede leven voor de kleding van uw dierbare, zoals die dat graag had gewild. Als er kleding vrijkomt bij een huis leeghalen na overlijden gaat dit naar deze instantie. 
 • Balanszorg: Wonen met zorg.
  Bij balanszorg wordt zorg en wonen gecombineerd. Om daar ons steentje bij te kunnen dragen geven wij hen spullen. De spullen waar op dat moment vraag naar is. 
 • Kringloopwinkels.
  Spullen die nog geschikt zijn voor kringloopwinkels doneren wij. Zo krijgen alle spullen een tweede kans!
 • Weggeven aan studenten.
  Om de maatschappij een handje te helpen ondersteunen wij ook de student. Door het wegnemen van de studiebeurs hebben studenten enorme leningen. Wij helpen door middel van donaties.

Als alle bruikbare spullen weg zijn willen klanten vaak dat het huis volledig wordt leeggehaald. Dat doen wij op een respectvolle wijze, zonder grote reclames en onnodig rumoer. Het betreft immers een huis leeghalen na overlijden. 

Wanneer het huis helemaal is leeggehaald moeten er vaak nog in meer of mindere mate herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd. Voornamelijk wanneer het om een huurhuis gaat. Er gelden vaak allerlei opleveringsvoorwaarden. Sommige woningbouwverenigingen, vastgoedbedrijven of verhuurders zijn vrij ”makkelijk” betreft de staat van oplevering. Er hoeft bijvoorbeeld niet grondig worden schoongemaakt en veegschoon het huis opleveren is voldoende.

Margron helpt u. Met een team van specialisten kan uw huis weer in de staat gebracht worden zoals deze werd opgeleverd. Voor een koopwoning gelden dergelijke voorwaarden voor het huis opleveren vaak niet.

Kortom. Margron helpt u bij alles. Van de verhuizing van waardevolle spullen naar een externe locatie tot het verkoopklaar maken van uw huis. Indien u onze hulp nodig heeft bij een huis leeghalen na overlijden kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Wij helpen u graag in deze tijd.

Bereikbaar van 08.00 tot 22.00.

Wat kost het leeghalen van een huis?

Vaak is het een moeilijke afweging. Vooral door de vaak moeilijke en stressvolle tijd. Gaan we het huis zelf leeghalen of laten we het huis leeghalen.

Belangrijk is om dan een indicatie van de prijs te hebben. Dit is alleen lastig. Er zijn heel veel factoren die de werkduur beïnvloeden. De kosten die een huis leeghalen na overlijden mede bepalen zijn:

 • De grootte van het huis
 • De hoeveelheid spullen per ruimte
 • De staat waarin het moet worden afgeleverd voor verkoop of teruggave aan de verhuurder

U kunt bij ons vrijblijvend een offerte opvragen voor een huis leeghalen na overlijden. Wij doen niet aan kleine lettertjes, vage afspraken of voorwaarden. Bij ons is afspraak afspraak. Vaak komen wij langs voor een vooraf vastgestelde prijs. Daardoor komt u niet voor verrassingen te staan.

Een indicatie is altijd fijn. Dat begrijpen we. Het is én blijft echter altijd maatwerk. Voor het leeghalen van een één kamer appartement met weinig spullen in een verzorgingstehuis begint vanaf €200. Dit kan oplopen tot een paar duizend euro voor een huis leeghalen na overlijden met bijvoorbeeld een grote afvalstroom of zwaar vervuilde woningen. Voor een goede indicatie kunt u altijd contact opnemen. Wij staan klaar! Wij denken graag met u mee. Zodat deze noodzakelijke klus achter de rug is.

Wie is verantwoordelijk voor het leeghalen van het huis?

Wie is er verantwoordelijkheid voor het leeghalen van een huis na een overlijden? Dat is lastig te zeggen. Familie en erfgenamen pakken deze taak vaak op. Dit gaat vaak niet om wie verantwoordelijk is, maar wie zich geroepen voelt.

Wanneer niemand zich geroepen voelt zijn de erfgenamen verantwoordelijk. Tenzij zij de erfenis niet accepteren. Het is een lastige taak die zomaar in uw schoot kan worden geworpen door een plotseling overlijden.

De betaling van een huis leeghalen na overlijden wordt dan ook vaak uit een erfenis betaald. Dat is niet vreemd. Een huis leeghalen na overlijden is behoorlijk tijdsintensief. Daar hebben de erfgenamen op korte termijn vaak geen plek voor. Daar komt helaas vaak ook nog de tijdsdruk bij kijken. Er moet vaak namelijk nog worden betaald voor de woning. Margron helpt ook u graag verder. Zodat de woning snel weer kan worden afgeleverd of verkocht.

Wij helpen u graag in deze tijd.

Bereikbaar van 08.00 tot 22.00.

Huis ontruimen in ruil voor inboedel

Het komt voor dat een inboedel waardevol is. Wanneer de erfgenamen geen interesse hebben in de inboedel kan de woning worden ontruimd in ruil voor de inboedel. Eén van onze taxateurs kan in dit geval bepalen of het mogelijk is in ruil voor de inboedel te ontruimen.

Helaas is het vaak zo dat de inboedel waardevol is maar lastig te verkopen. In deze gevallen kan het vaak wel gedeeltelijk de ontruiming bekostigen. Dan moet u denken aan:

 • Antieke spullen
 • Witgoed. Zoals koelkasten, diepvriezers, wasmachines en drogers
 • Apparatuur als computers & televisies

Mocht u toch het idee hebben dat de inboedel waardevoller is dan wij inschatten? Dan helpen wij u graag met het ophalen van uw inboedel vol  waardevolle spullen naar een externe locatie. Dat kan bij u thuis zijn, op één van onze opslaglocaties of in een (huur) opslagruimte. Op die manier kunt u in alle rust de waardevolle spullen uit de inboedel verkopen, zonder dat daarmee het huis niet kan worden verkocht of afgeleverd.

Huis leeghalen na overlijden en het afvoeren van de spullen

Afvoeren van spullen na een overlijden

Discretie en respect staan bij ons voorop. Wij snappen als geen ander dat het een moeilijke tijd kan zijn. Het laten afvoeren van de inboedel die vrijkomt bij een huis leeghalen na overlijden kan indruk maken. 

Wij denken daarom ook graag met u mee. Naast dat we spullen altijd een tweede leven proberen te geven voeren wij ons afval ook netjes af. Zo sorteren wij al het hout, metaal en grofvuil. Op die manier kan het afval netjes worden verwerkt. Specifieke wensen? Wij denken altijd graag mee.

Voor de afvoer van spullen kunnen wij terecht bij onze partner Suez. Suez probeert zoveel mogelijk afval te recyclen. Op die manier is de impact op het milieu door onze ontruimingen zo laag mogelijk.

Ook dit draagt weer bij bij aan onze missie: Op een zo eerlijk, respectvolle en liefdevolle manier woningen ontruimen en met de inboedels maatschappelijk bijdragen zonder dat wij impact maken op het milieu.
Heeft u nog vragen? u kunt ons altijd vrijblijvend bellen of mailen om uw ontruiming te bespreken. Vaak kunnen ook vrijblijvend komen bezichtigen om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen aangaande een huis leeghalen na overlijden.

Wij helpen u graag in deze tijd.

Bereikbaar van 08.00 tot 22.00.

Wij werkten
o.a. al voor:

Vragen?

Bel of mail onze ontruimingsexpert Ron Slaats.