Schoonmaak en ontruimen na overlijden

Het verliezen van een dierbare is een moeilijke periode. Een schoonmaak en ontruiming na overlijden is helaas vaak noodzakelijk. De woning moet de verkoop in of worden teruggegeven aan de verhuurder. Wij als Margron begrijpen dat het een lastige en vaak emotioneel zwaar beladen periode is. Op een respectvolle wijze ontzorgen wij u.

Wij helpen u met de schoonmaak en ontruiming van de woning. Van A tot Z. Wij zorgen ervoor dat alle dierbare spullen worden veiliggesteld. indien nodig kan de woning specialistisch worden gereinigd en de woning klaar worden gemaakt voor aflevering. 

De kosten van een schoonmaak en ontruiming na overlijden variëren enorm. Van €900 tot enkele duizenden euro’s. Dit is afhankelijk van de benodigde schoonmaakwerkzaamheden, het aantal ruimtes en het aantal spullen. 

Ook wanneer een levenloos lichaam langdurig in een ruimte heeft gelegen, kan Margron helpen met haar specialistische schoonmaak. 

Vaak kunnen wij al binnen een paar uur ter plaatse zijn. Mocht er meer spoed achter zitten, dan kan dat ook. Voor een prijsopgave kunt u 7 dagen per week, tussen 08:00 en 22:00 contact met ons opnemen.

Schoonmaak en ontruimen na overlijden

Ontruimen na overlijden

Het leeghalen van een woning na overlijden kan vrij moeilijk zijn. Dat begrijpen wij bij Margron. Na het overlijden van uw dierbare moet de woning worden schoongemaakt, leeggehaald en klaargemaakt voor verkoop of teruggave. 

Een vrij hectische periode waarin veel dingen moeten worden geregeld. Helaas vaak gepaard met emoties. Margron begrijpt u. Wij zijn u ook graag van dienst met onze volledige service. Ongeacht de situatie, wij zorgen dat de woning klaar is voor aflevering.

Een ontruiming na overlijden kan soms vrij eenvoudig zijn. Echter wanneer een lichaam langere tijd in een staat van ontbinding heeft gelegen, kan de schoonmaak na overlijden langer duren.

Om een schoonmaak en ontruiming na overlijden goed uit te voeren werken wij met een 4-stappenplan. Niet elke stap is altijd noodzakelijk. Het waarborgt echter wel de kwaliteit van de ontruiming.

 • Veiligstellen van waardevolle en dierbare spullen uit de inboedel
  Allereerst zullen de waardevolle en dierbare spullen moeten worden veiliggesteld. Wij laden deze graag voor u in. Vervolgens kunnen wij deze spullen op een locatie van u of op een van onze opslaglocaties opslaan.

  Zo kunt u op een later moment de dierbare spullen verdelen en de waardevolle spullen verkopen.

   

 • Spullen die een tweede leven verdienen 
  Margron werkt circulair. Wij geven graag alle spullen een tweede leven. Daarom zullen wij alle achtergebleven spullen proberen te verkopen of vergeven. Op die manier krijgen zoveel mogelijk spullen een tweede leven.

  Wij werken samen met verschillende instanties. Zoals Dorcas, Balanszorg en lokale kringloopwinkels. Daarnaast schenken wij ook spullen aan studenten.

   

 • Overige spullen op de meest milieuvriendelijke wijze afvoeren
  De spullen die overblijven en helaas geen tweede leven kunnen krijgen moeten worden afgevoerd. Dat doen wij op de meest milieuvriendelijke wijze. Zo scheiden wij zelf al het afval. Daarnaast werken wij samen met Suez. Suez streeft naar ‘Zero-waste’. Dat betekent dat zoveel mogelijk van het afval wordt gerecycled.

   

 • De woning klaar maken voor teruggave of verkoop
  Eenmaal de woning leeg is is het tijd voor herstel- en schilderwerkzaamheden. Zo kan de woning weer worden teruggegeven aan de verhuurder of is de woning klaar voor de verkoop. 

Wij helpen u graag!

Van het ophalen van een inboedel tot een complete ontruiming met specialistische schoonmaak. Margron staat voor u klaar!

Bereikbaar van 08.00 tot 22.00.

Schoonmaken na langdurige aanwezigheid van een lijk

Bij een schoonmaak na overlijden kan het voorkomen dat een lichaam dermate lang heeft gelegen dat een specialistische schoonmaak noodzakelijk is. Dan moet je denken aan het reinigen van de ruimte, het afvoeren van aangedane meubels door lijkvocht en het neutraliseren van de lijkgeur. Ook daarin kan Margron u helpen. 

Deze schoonmaakwerkzaamheden dienen verricht te worden alvorens de woning wordt ontruimd. Op die manier kunnen wij een veilige woningontruiming garanderen aan ons personeel. Wij werken met de correcte specialistische methoden en zorgen er daarmee voor dat het bewonen van de woning weer veilig is na de reiniging. Tevens hanteren wij een geurvrije oplevergarantie. 

Schoonmaak en ontruimen na overlijden door heel Nederland

U kunt bij ons terecht vanuit onder meer Amsterdam, Roden, Groningen, Almelo, Zwolle, Assen, Zuidlaren, Gieten, Beilen, Borger, Hoogezand en Enschede.

Kosten van schoonmaak en ontruimen na overlijden

De kosten van een schoonmaak en ontruiming na overlijden lopen flink uiteen. Dat komt doordat de situaties behoorlijk verschillen. Een specialistische schoonmaak kan enkele uren tot enkele dagen duren. Ook is de benodigde apparatuur van invloed op de prijs. Een schoonmaak na overlijden begint bij 900 euro. Deze specialistische reiniging kan oplopen tot enkele duizenden euro’s.

De woningontruiming varieert ook sterk in prijs. Deze is afhankelijk van de hoeveelheid spullen, het aantal ruimtes en de begaanbaarheid. Het afleveringsklaar maken van de woning kan soms in enkele uren worden geregeld. Wanneer er veel herstel- en schilderwerkzaamheden moeten worden verricht kan dat ook oplopen tot één tot meerdere dagen werk. 

Een woningontruiming na overlijden varieert behoorlijk in de prijs. Mede afhankelijk of we meubelen/vloeren e.d. moeten afvoeren als bio-medisch afval. 

Voor een exacte prijsopgave dan wel indicatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar. Van 08:00 tot 22:00. Vaak kunnen wij al binnen een paar uur ter plaatse zijn voor een schoonmaak na overlijden.

Ontdek meer over:


Wie is er verantwoordelijk voor de schoonmaak en ontruiming

Een schoonmaak na overlijden wordt niet vaak uitgevoerd door de directe familie.  Meestal wordt een specialistisch bedrijf ingeschakeld. De erfgenamen nemen vaak de verantwoordelijkheid op zich om een schoonmaak na overlijden af te laten handelen door een specialistisch schoonmaakbedrijf. Wanneer een woning eenmaal geurvrij is kan u beslissen om de woningontruiming na overlijden door ons te laten uitvoeren. De woning is in dat geval dankzij de schoonmaak na overlijden veilig te betreden. 

Mocht het voorkomen dat er geen erfgenamen zijn dan is er sprake van een onbeheerd nalatenschap. De staat, het Rijksvastgoedbedrijf, gaat op dat moment kijken of zij wat kunnen afwikkelen. De kosten daarvoor worden in mindering gebracht op de erfenis.

Mochten er na het nalatenschap onderzoek geen erfgenamen naar voren komen dan wordt de overgebleven nalatenschap in de consignatiekas gestort. Tot 20 jaar na overlijden kan daar nog aanspraak op worden gedaan door eventuele bloedverwanten. 

Mocht u een pand verhuren dan kunt u dit dus neerleggen bij het Rijksvastgoedbedrijf. Wat zij er mee doen is afhankelijk van de situatie. 

Specialistische schoonmaak

Bij een onopgemerkte dood kan het voorkomen dat een lijk meerdere dagen tot weken en zelfs soms maanden in een woning ligt. Bij een dergelijk geval is een specialistische schoonmaak noodzakelijk. Zo moet de woning goed worden gereinigd omdat er bacteriën kunnen zijn die gevaarlijk zijn mocht er weer iemand willen gaan wonen. 

Deze specialistische schoonmaak kunnen wij van Margron voor u uitvoeren. Dan moet u denken aan het neutraliseren van de geur, het afvoeren van bio-medisch afval en het afvoeren van aangedane meubels.

Neutraliseren van de geur

Er ontstaat een vrij intense lijkgeur nadat een lichaam binnen een ruimte is ontbonden. Bij mensen die al langer dan 24 uur overleden zijn verspreiden er in hoge mate onaangename geuren. Die geur kan in alle meubels, muren en plafonds trekken.

Het neutraliseren van de lijkgeur is dus niet zomaar geregeld. Daarvoor zijn specialistische methodes nodig. Ga dit dan ook absoluut niet zelf proberen. De ontstane bacteriën in een dergelijke ruimte kunnen zorgen voor ernstige schades aan uw lichaam.

Wij helpen u graag!

Van het ophalen van een inboedel tot een complete ontruiming met specialistische schoonmaak. Margron staat voor u klaar!

Bereikbaar van 08.00 tot 22.00.

Het afvoeren van aangedane meubels

Zoals hierboven al beschreven gaat de lijkgeur in alle voorwerpen zitten. Dit komt doordat er allerlei chemische verbindingen ontstaan. Zo kunnen muren, meubels, vloeren en gordijnen ernstig worden aangedaan.

Van belang is om op een specialistische wijze deze meubels af te voeren. Deze moeten allereerst gereinigd waarna ze als bio-medisch afval afgevoerd dienen te worden. Op die manier minimaliseer je de risico’s die dergelijke chemische verbindingen met zich meebrengen.

Opruimen van bio-medisch afval

Bio-medisch afval is schadelijk voor de gezondheid en moet specialistisch worden afgevoerd. Margron kan dit voor u doen. Door onder andere strakke protocollen en werkwijzen. Zo komt u en ons personeel niet in gevaar. 

Vragen?

Bel of mail onze ontruimingsexpert Ron Slaats.