Vervuilde woning ontruimen

Moet u een vervuilde woning ontruimen? Dat kan een erg moeilijke klus zijn. Zwaar vervuilde woningen staan vaak vol met rommel en zijn daarnaast vaak erg vies. Al met al een zware klus dus. Margron Woningontruiming helpt ook u graag bij het ontruimen van een vervuilde woning.

Margron Woningontruiming ontruimt niet enkel uw vervuilde woning. Wij kunnen er tevens voor zorgen dat uw woning weer klaar is voor verkoop, verhuur of bewoning door uzelf. Dat doen wij door ontruimingen te combineren met schoonmaak-, herstel- & kluswerkzaamheden.

Wij kunnen snel ter plaatse zijn, vaak al binnen 48 uur. Daarnaast hanteren wij scherpe tarieven voor het ontruimen en schoonmaken van vervuilde woningen.

Een complete woningontruiming is al mogelijk vanaf slechts €200. Er zijn echter tientallen factoren welke de prijs voor een ontruiming van een vervuilde woning laten variëren. Wilt u een vervuilde woning laten ontruimen. Neem dan vrijblijvend contact op voor een prijsopgave, passend bij uw situatie. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 08:00 tot 22:00.

Hoe ontruimen wij een vervuilde woning?

Het ontruimen en schoonmaken van een zwaar vervuilde woning begint bij het ontruimen. Dit betekent dat de gehele inboedel en al het afval naar buiten moet. Echter, vaak zijn de woningen dusdanig vervuild dat er eerst een inventarisatie moet worden gemaakt.

Met die inventarisatie brengen wij de situatie waar we mee te maken hebben goed in kaart. Bijpassend bij de situatie kiezen wij een specialistische aanpak. Zodat de woning op een efficiënte en veilige wijze kan worden ontruimd. 

Wij houden onder andere rekening met de gezondheid van onze medewerkers. Sommig afval kan namelijk schadelijk voor de gezondheid zijn. Dan moet u denken aan bijvoorbeeld menselijke uitwerpselen of drugsafval. 

Dus we starten met het leeghalen van de woning. Om dat op een efficiënte en circulaire manier te doen gebruiken wij vaak ons standaard 4-stappenplan. 

1. Veiligstellen van waardevolle en dierbare spullen

De waardevolle en dierbare spullen in de woning mogen logischerwijs niet worden weggegooid. Wij zorgen ervoor dat wij, in overleg met u, de waardevolle en dierbare spullen veiligstellen. Deze spullen kunnen wij vervoeren naar een opslaglocatie. Dat kan op een locatie van uzelf of op een locatie van ons. Wij gebruiken daar vaak opslaglocaties voor. 

2. Het vaststellen van het deel van de inboedel wat een tweede leven verdient

Spullen weggooien die een tweede leven verdienen is zonde. Dat vinden wij van Margron Woningontruiming ook. Daarom stellen wij altijd vast welke spullen een tweede leven verdienen. Deze spullen stellen wij veilig en geven wij weg. Dat doen wij onder andere op de volgende manieren:

 • Dorcas: Hulp & ontwikkeling
  Dorcas is een instantie die mensen in noodsituaties ondersteunt. De kleding doneren wij voornamelijk aan Dorcas. Zij zorgen er op hun beurt voor dat de kleding terecht komt bij mensen die kleding nodig hebben.
 • Balanszorg: Wonen met zorg
  Zorg en wonen wordt door Balanszorg gecombineerd, in Musselkanaal. Wij dragen ons steentje bij door spullen te doneren wanneer deze nodig zijn. Zo steunen wij ook de ouderen in Nederland.
 • Kringloopwinkels
  Kringloopwinkels worden helaas steeds kieskeuriger. Daardoor kunnen wij nog maar weinig spullen naar de kringloopwinkels brengen. Wij nemen echter wel altijd contact op met de lokale kringloopwinkel. Om eventueel spullen te schenken.
 • Studenten
  Studenten hebben het tegenwoordig steeds moeilijker. Door het vernieuwde leenstelsel moeten zij alles lenen. Wij dragen ons steentje bij door spullen te verloten onder studenten die dit nodig hebben. Dat doen wij via ons eigen systeem. Zie hier alle items welke wij nu voor de studenten klaar hebben staan. 

3. De overige spullen worden ingeladen en afgevoerd. Op de meest milieuvriendelijke wijze.

Nadat stap 1 en 2 zijn uitgevoerd blijft er vaak nog een groot deel over. Deze spullen kunnen geen tweede leven gegeven worden. Daarnaast zijn ze ook niet dierbaar. Deze spullen moeten dus simpelweg worden afgevoerd.

Margron Woningontruiming zorgt ervoor dat de spullen op de meest milieuvriendelijke wijze worden afgevoerd. Om dat voor elkaar te krijgen werken wij samen met Suez. 

4. Herstel-, schoonmaak & schilderwerkzaamheden uitvoeren.

Om de woning klaar te maken voor verkoop, verhuur of bewoning moeten er vaak nog werkzaamheden worden uitgevoerd. Dan moet je denken aan het schoonmaken van de woning, het schilderen van de woning of het uitvoeren van verschillende herstelwerkzaamheden. 

Alleen op deze manier is de woning weer helemaal gereed. Gereed voor bewoning, verhuur of verkoop. Wel zo fijn.

Wat kost het ontruimen van een vervuilde woning?

Wat kost het ontruimen van een vervuilde woning? Dat is een vraag die wij vaak gesteld krijgen. Die is echter lastig te beantwoorden zonder de situatie te kennen. Daarom zullen wij ook altijd langskomen voor een bezichtiging. Enkel op die wijze kan een exacte prijs worden vastgesteld. 

De kosten van het ontruimen van een vervuilde woning lopen sterk uiteen. Er zijn tientallen factoren die de prijs beïnvloeden. Dan moet je denken aan:

 • De grote van de woning die moet worden ontruimd;
 • De mate van vervuiling van de woning;
 • Het type vervuiling;
 • De benodigde herstel-, schilder- en schoonmaakwerkzaamheden;
 • De hoeveelheid (zware) spullen;
 • De hoeveelheid spullen die moeten worden veiliggesteld;
 • De bereikbaarheid van de verschillende kamers;
 • De bereikbaarheid van de woning.

Dit is slechts een greep uit de factoren welke van invloed zijn op de prijs. Margron Woningontruiming staat bekend om haar snelle service (vaak al binnen 48 uur) en haar scherpe tarieven. Een complete woning kan al worden ontruimd vanaf €200.

Hoe ontstaat een zwaar vervuilde woning?

Een zwaar vervuilde woning ontstaat vaak door iemand die ziek is. Vaak hebben ze last van verzamelwoede. Dat houdt in dat ze obsessief spullen verzamelen en bewaren. Dat doen ze omdat ze bang zijn om spullen weg te gooien. 

In eerste instantie merkt de omgeving hier vaak weinig van. Ze hebben veel spullen maar het is nog niet onhandelbaar. Echter loopt het vaak uit de hand. Binnen een korte tijd kan de woning volledig onbewoonbaar worden. Doordat deze vol ligt met spullen. 

In het Engels wordt deze ziekte ook wel een ‘Hoarding disorder’ genoemd. Deze ziekte gaat vaak gepaard met een koopziekte. Iemand koopt extreem veel (nieuwe) spullen. 

Het ontstaat vaak al in de jeugd. Iemand vertoont tussen zijn 11e en 15e levensjaar vaak al de eerste verschijnselen van een ‘hoarding disorder’. De oorzaak ligt vaak in een traumatische gebeurtenis. Bijvoorbeeld doordat iemand gepest werd op jonge leeftijd omdat de desbetreffende persoon in armoede opgroeide. 

Naast een traumatische ervaring zijn er nog veel meer mogelijke oorzaken van verwaarlozing. Dan moet je denken aan psychische stoornissen zoals een depressie of koopstoornis. Ook zijn er mensen die moeite hebben met het afslaan van aanbiedingen in winkels en webshops, lastig gezien die dagelijks langskomen. Dit is nog maar een kleine greep uit alle mogelijke oorzaken. 

Vervuilde woning ontruimen

Margron Woningontruiming ontzorgt ook u graag met het ontruimen van een zwaar vervuilde woning. Margron Woningontruiming is voornamelijk actief in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Overijssel. 

Margron Woningontruiming helpt graag met het ontruimen, specialistisch schoonmaken en het uitvoeren van verschillende herstelwerkzaamheden. Zo kunt u weer veilig de woning bewonen, verkopen of verhuren.

Wij werkten
o.a. al voor:

Vragen?

Bel of mail onze ontruimingsexpert Ron Slaats.