Woningontruiming Enschede

Een woningontruiming in Enschede uit laten voeren? Er komt een hoop kijken bij het ontruimen van een woning. Het is dan ook wel zo fijn als er een bedrijf voor u klaar staat dat precies weet wat de beste aanpak is. Wij hebben jarenlange ervaring met het uitvoeren van verschillende soorten ontruimingen. Dit zorgt ervoor dat onze aanpak niet alleen zorgvuldig is, maar ook nog eens snel.

Ontruimen van een huis na overlijden

Het komt regelmatig voor dat een woning ontruimd moet worden nadat iemand is overleden. Voor de nabestaanden is deze situatie natuurlijk ontzettend lastig. Ons doel is om u zo min mogelijk te belasten in deze moeilijke tijd. Daarom zullen wij de gehele ruimte snel en netjes ontruimen, we zullen zorgvuldig met de overgebleven spullen omgaan. Wij helpen om alles netjes in te pakken, de woning te reinigen en netjes op te leveren. Indien nodig zullen wij ook de lijkgeur verwijderen. U bent er zeker van dat alles helemaal uit handen genomen wordt. U kunt zich hierdoor richten op belangrijke zaken die u moet regelen.

woningontruiming Enschede

Hoe werkt het laten ophalen van een inboedel in Enschede?

Iedere woning en iedere situatie is uniek. Daarom is ook iedere ophaal van de inboedel anders. Wij zullen u dan ook altijd eerst uitgebreid adviseren over de stappen die nodig zijn om uw woning weer netjes te maken, klaar voor de verhuur of de verkoop. In grote lijnen werkt iedere woningontruiming echter op dezelfde manier, volgens de volgende vier stappen: 

  1. Inventariseren inboedel
  2. Wegbrengen bruikbare spullen
  3. Ontruimen en afvoeren overige huisraad
  4. Eventuele schoonmaak en herstel

1. Inventariseren inboedel

Voordat onze sterke mannen aan de gang gaan met het verplaatsen van de inboedel, bepalen we eerst samen met u wat er met alle spullen moet gebeuren. De meeste waardevolle spullen zult u zelf al veiliggesteld hebben, maar wij nemen graag het zekere voor het onzekere. We lopen dan ook eerst graag samen met u een rondje door de woning om te bepalen wat er met alle spullen moet gebeuren.

Hierbij delen wij de inboedel in drie categorieën. De eerste omvat de dierbare spullen die u zelf wilt bewaren. De tweede bestaat uit spullen die u zelf niet meer wilt hebben, maar die nog wel bruikbaar zijn. Spullen die geen waarde meer hebben vallen in de derde categorie. 

2. Bruikbare spullen veiligstellen

Na onze inventarisatie beginnen we met het veiligstellen van de dierbare en nog bruikbare spullen. De spullen die u zelf wilt houden kunnen wij naar buiten dragen en eventueel naar een locatie brengen. De nog bruikbare huisraad die u zelf niet wilt houden brengen wij naar kringloopwinkels in de buurt of goede doelen als Dorcas of Balanszorg. 

3. Inboedel ontruimen

Wanneer alle nog bruikbare spullen zijn veiliggesteld, gaan we over tot het geheel ontruimen van de woning. Deze inboedel voeren wij vervolgens af naar de milieustraat, zodat zoveel mogelijk materialen gerecycled worden. Op die manier is de ecologische voetafdruk van uw huisontruiming minimaal.

4. Schoonmaak en herstel

In veel gevallen is het ontruimen van de woning voldoende om het huis weer klaar te maken voor de volgende bewoner. Door er even met de bezem door te gaan is de woning dan schoon genoeg. In sommige gevallen is er echter meer nodig. Wat we vaak zien is dat er vloeren verwijderd moeten worden, behang van de muur moet worden gehaald of dat sanitaire ruimtes een grondige schoonmaak nodig hebben. Ook hier kunnen wij u bij helpen. Onze specialisten kunnen tevens schoonmaak en kleine herstelwerkzaamheden voor u verzorgen.

Vervuilde woning leeghalen en schoonmaken in Enschede

Naast standaard huisontruimingen zijn wij bij Margron tevens gespecialiseerd in het ontruimen en schoonmaken van (extreem) vervuilde woningen. Hierbij gaat het vaak om huizen van mensen die door een psychiatrische aandoening niet goed voor hun omgeving kunnen zorgen. Denk aan dementerende ouderen, mensen met zwaar alcoholisme of verzamelwoede. Een extreem vervuilde woning vormt niet alleen een gevaar voor de bewoner, maar zorgt ook voor serieuze risico’s voor omwonden. Denk aan brandgevaar, risico op infecties en instortingsgevaar (bij hoarderwoningen). Het reinigen van dit type woningen moet daarom behoedzaam en vakkundig worden uitgevoerd. Daarvoor bent u bij Margron aan het goede adres.

Kosten huisontruiming in Enschede

Zoals gezegd is iedere woningontruiming uniek en daarom zijn de kosten voor iedere ontruiming dit ook. Het ontruimen van een eenkamerappartement is voor ons bijvoorbeeld een stuk minder werk dan het ontruimen, schoonmaken en herstellen van een vrijstaande woning. De exacte kosten voor uw huisontruiming worden onder meer bepaald door:

  • Het formaat van de woning
  • De omvang van de inboedel
  • Het type spullen en het soort afval dat er vrijkomt
  • De mate waarin herstelwerkzaamheden nodig zijn
  • Hoe vuil de woning is en welke schoonmaakwerkzaamheden verricht moeten worden.

Wilt u weten wat een huisontruiming bij u in Enschede zal kosten? Neem dan vrijblijvend contact op. Aan de hand van uw situatie en uw wensen kunnen wij snel een indicatie geven.

Woningontruiming met spoed in Enschede

In bepaalde gevallen is het nodig om een woning in Enschede met spoed te ontruimen. Bijvoorbeeld als de ruimte gereed gemaakt moet worden voor en nieuwe bewoner. Maar ook een bedrijfspand of kantoor kan met spoed ontruimd moeten worden. Afhankelijk van de grootte is het voor ons in veel gevallen al mogelijk om binnen 2 dagen de hele ruimte netjes op te leveren. Wanneer u haast heeft bij het ontruimen van een woning, kunt u het beste even bellen, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Verschillende werkzaamheden

Er zijn verschillende werkzaamheden die behoren tot het ontruimen van een woning. Door de jaren heen hebben wij gemerkt hoe wij het beste te werk kunnen gaan. Dit zorgt ervoor dat wij binnen de kortste keren de hele woning weer netjes opleveren. Van het verwijderen van een hennepplantage of een vloer tot het herstellen van een woning, wij doen het allemaal.

Heeft u ook hulp nodig bij het ontruimen van een ontruiming in Enschede? U kunt ons bereiken via het contactformulier of via telefoonnummer 06 44181621. Ook in het weekend en in de avond kunt u ons bellen. Bent u benieuwd naar de kosten? Wij kunnen vrijblijvend een offerte opstellen. Bij ons betaalt u alleen voor hetgeen dat echt nodig is. Zo weet u in ieder geval zeker dat u niet te veel betaalt.

Vragen?

Bel of mail onze ontruimingsexpert Ron Slaats.