Wat kost het ontruimen van een woning?

Wat kost het ontruimen van een woning? Er is helaas veel onjuiste informatie over de kosten van een woningontruiming op het Internet te vinden. Een bedrijf dat volgens de regels werkt maakt nu eenmaal kosten. Onrealistisch lage prijzen kunnen een indicator zijn voor bijvoorbeeld het dumpen van inboedel. Uiteindelijk is de opdrachtgever verantwoordelijk. De gemeente stuurt dan de boete naar de huiseigenaar waar de huisontruiming heeft plaatsgevonden. Een 40 kuub afvalcontainer kost bij een betrouwbare aanbieder in Nederland al gauw 2500 euro. Wij rekenen 375 euro per af te voeren bus van 10 kuub. Een stuk voordeliger maar realistisch. 

De kosten voor een woning ontruimen beginnen bij een paar honderd euro en kunnen oplopen tot een paar duizend euro. 

Waar bestaan de kosten uit?

Wanneer u bijvoorbeeld een woning heeft waar rond de 40 kuub aan huisraad afgevoerd moet worden wat geen tweede leven kan krijgen, zorgt dit voor aanzienlijke kosten voor het afvoeren van inboedel of de prijs van een container. Dit zijn kosten die wij moeten doorberekenen aan onze klanten.

We hebben personeel dat ook geld kost, we hebben bussen die zo nu en dan geld kosten omdat deze onderhoud nodig hebben, we hebben te maken met de hoge prijs van brandstof en we hebben verzekeringen. Daarnaast werken we op een veilige wijze: bij een specialistische ontruiming kunnen wij terugvallen op een veiligheidsdeskundige. Deze vakmensen kosten al snel 100 euro per uur. Klein chemisch afval is voor ons als bedrijf ook niet gratis in te leveren. Wanneer we ook een vloer moeten verwijderen zorgt dit voor extra kosten. En een verlijmde vloerbedekking verwijderen geeft een andere prijs dan een vloerbedekking die los ligt. 

Zo kunt u zien dat er nogal wat factoren zijn waarop de kosten voor hulp bij het ontruimen van een woning zijn gebaseerd.

 

Wat-kost-het-ontruimen-van-een-woning

Wij helpen u graag!

Van het ophalen van een inboedel tot een complete ontruiming met specialistische schoonmaak. Margron staat voor u klaar!

Bereikbaar van 08.00 tot 22.00.

Is het mogelijk om gratis te ontruimen?

Veel mensen denken dat een woningontruiming gratis kan worden uitgevoerd wanneer er bruikbare spullen in de woning staan. Helaas staat marktplaats vol met ”gratis op te halen”. Ook kringloopwinkels komen tegenwoordig vaak niet meer voor niks, of ze zijn erg selectief in de spullen die ze meenemen. Zelfs antieke meubelen zijn enorm gezakt in waarde. In deze tijd is het gratis ontruimen van een woning niet meer realistisch te noemen.

Wat-kost-een-woningontruiming

Wij helpen u graag!

Van het ophalen van een inboedel tot een complete ontruiming met specialistische schoonmaak. Margron staat voor u klaar!

Bereikbaar van 08.00 tot 22.00.

Wat kost het ontruimen van een woning?

Deze vraag is niet zo makkelijk te beantwoorden en afhankelijk van verschillende factoren. We kunnen gemiddelde prijzen noemen maar deze marges zijn ruim. Daarnaast kunnen we aan de hand van duidelijke foto’s prima een vrijblijvende prijsopgave aan u doen toekomen.

Vragen?

Bel of mail onze ontruimingsexpert Ron Slaats.