Hoarderwoning ontruimen

Wilt een hoarderwoning ontruimen? Margron Woningontruiming is uw specialist in het ontruimen en schoonmaken van vervuilde woningen. Wij werken voor bewoners of familieleden, maar ook als verhuurder of hulpverlenende instantie kunt u ons inschakelen. Op een professionele en discrete manier zorgen wij ervoor dat de woning wordt leeggehaald, gereinigd en indien nodig hersteld. Wanneer ons werk erop zit is de woning weer helemaal perfect geschikt om bewoond te worden. Meer weten of direct een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact op. Wij helpen u graag.

Huisontruiming-na-overlijden.

Wij helpen u graag!

Van het ophalen van een inboedel tot een complete ontruiming met specialistische schoonmaak. Margron staat voor u klaar!

Bereikbaar van 08.00 tot 22.00.

Een discrete en professionele woningontruiming

 • Wij maken de woning weer 100% bewoonbaar
 • Ontruiming, schoonmaak en reparatie
 • Discreet, professioneel en snel
 • 7 dagen per week
 • Door heel Nederland
 • Spoedontruiming mogelijk
 • Ook bij overlijden en zeer ernstige vervuiling

Hoarderwoning ontruimen en schoonmaken

Huizen waarin mensen wonen met een uit de hand gelopen vorm van verzamelwoede, noemen we hoarderwoningen. Wat je vaak ziet is dat de bewoner niet alleen moeite heeft met het afscheid nemen van bezittingen, maar ook niet goed in staat is om voor zichzelf te zorgen. Deze combinatie leidt er dan meestal toe dat hoarderwoningen niet alleen vol staan met spullen, maar ook ernstig vervuild zijn. Denk aan stapels volle vuilniszakken, schimmel, uitwerpselen van huisdieren, aangekoekte keukens en zwaar verontreinigd sanitair. 

Heel vervelend voor mensen die lijden aan hoarding is dat deze problemen elkaar versterken, waardoor een vicieuze cirkel ontstaat: door alle spullen raakt het huis vervuild, en die vervuiling zorgt ervoor dat mensen juist nog minder goed kunnen functioneren, waardoor de rommel steeds erger wordt. Het is dan op den duur echt belangrijk dat iemand aan de bel trekt, want tussen de rommel blijven wonen zal de situatie alleen maar erger maken. Door het huis leeg te halen en grondig te reinigen, kan de bewoner weer met een schone lei beginnen.

Let op risico’s bij hoarderwoningen

Zoals u zult begrijpen zijn hoarderwoningen beslist niet zonder risico. Bij het ontruimen dragen wij dan ook altijd speciale beschermende kleding en een respirator. Wij raden dan ook met klem af om zelf een ernstig vervuilde hoarderwoning te ontruimen. Dit is namelijk echt specialistenwerk. Afhankelijk van de exacte situatie is er bij hoarderwoningen onder meer sprake van de volgende risico’s:

 • Gevaarlijke stoffen. Met name biologische agentia als gevolg van uitwerpselen, schimmels, etensresten en kadavers van ongedierte komen zeer vaak voor bij dit type ontruimingen. Maar u kunt ook denken aan rioolgassen en gassen die vrijkomen bij de ontbinding.
 • Toxinen. Wanneer er sprake is van biologisch afval dat zich al geruime tijd in een ruimte bevindt, zullen ook giftige gassen en stoffen vrijkomen. Denk aan sporen van micro-organismen, die bovendien erg vluchtig zijn.
 • Valgevaar. Vaak liggen ook trappen en overlopen bezaaid met spullen, waardoor het risico op een val zeer groot is.
 • Beknellingsgevaar. In zeer ernstige gevallen kunnen kasten, stapels boeken en andere spullen omvallen, waardoor personen bekneld kunnen raken. Ook kunt u zich snijden en verwonden aan vallende spullen of glas.
 • Elektrocutie. Als gevolg van slecht onderhoud aan de elektrische installatie, knutselwerk en lekkages.
 • Explosiegevaar. Als gevolg van slecht onderhoud aan gasinstallaties, jerrycans met benzine of campinggasflessen. 
 • Instorting. In extreme gevallen (bijvoorbeeld wanneer een verdieping vol licht met boeken en stapels kranten), kan de constructie van de woning bezwijken.

Zo werkt het ontruimen van een hoarderhuis

Bij het ontruimen van huizen van mensen die leiden aan verzamelwoede, gaan wij stap voor stap te werk. Benieuwd hoe een woningontruiming er voor een hoarderwoning uitziet bij Margron? Lees dan zeker even verder.

Situatie in kaart brengen

Voordat wij daadwerkelijk aan de slag gaan met ontruimen en reinigen, brengen wij eerst de situatie in de woning grondig in kaart. Hierbij kijken wij onder meer naar de mate van vervuiling, de grootte van de woning, de geschiedenis van de bewoner en de te verwachten risico’s. Met name die laatste is erg belangrijk, want veilig werken heeft voor ons topprioriteit. Na het in kaart brengen van de situatie en de risico’s, maken wij een plan om onze werkzaamheden zo goed, veilig en snel mogelijk uit te voeren.

Ontruimen

Vervolgens is de eerste stap vrijwel altijd om alle spullen uit de woning te halen. Dit wil dus zeggen dat wij alle meubels, overige huisraad en spullen uit de woning halen. Bij hoarderhuizen zie je vaak dat een groot deel van het meubilair ernstig is aangedaan, waardoor alleen de milieustraat een geschikte optie is. Toch zien we ook vaak dat delen van de inboedel nog goed bruikbaar zijn.

Scheiden en bewaren inboedel

Afhankelijk van de wensen van u als opdrachtgever en uiteraard de bewoner, wordt gekeken wat wij met de nog bruikbare inboedel kunnen doen. Hiervoor zijn verschillende opties. Wij kunnen nog goede meubels en spullen nadien weer terugplaatsen, zodat de oorspronkelijke bewoner er weer gebruik van kan maken. Ook kunnen wij spullen naar een opslagplaats voor u brengen. Zijn de spullen niet meer nodig? Dan schenken wij deze aan één van onze MVO-partners, zoals kringloopwinkels.

Schoonmaak, herstel en oplevering

Wanneer de woning is ontruimd, zorgen wij ervoor dat deze weer helemaal wordt schoongemaakt. Wij reinigen de vloeren, wanden, de keuken, de toiletpot en de badkamer, zodat het huis weer veilig en comfortabel bewoond kan worden. In verreweg de meeste gevallen is het goed mogelijk om keukens en sanitair weer helemaal schoon te krijgen, maar mocht vervanging nodig zijn, dan zullen wij dit uiteraard aangeven. Kleine herstelwerkzaamheden, zoals het schilderen van muren, het repareren van vloeren en het herstellen van bijvoorbeeld trappen, kunnen wij zelf uitvoeren.

Kosten vervuild huis ontruimen

De kosten voor het ontruimen van een vervuilde woning zijn afhankelijk van diverse factoren. De belangrijkste zijn hierin de mate van vervuiling, de grootte van de woning, de te verwachten risico’s en de herstelwerkzaamheden die nodig zijn. Een gelijkvloerse eenkamerwoning kunnen wij al ontruimen vanaf EUR 1000, terwijl de prijzen voor vrijstaande woningen die sterk vervuild zijn kunnen oplopen tot EUR 3000 of meer. Benieuwd wat de kosten voor uw ontruiming zullen bedragen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Hoarderwoning laten ontruimen?

Wilt u meer weten over onze diensten, een vrijblijvende kostenindicatie ontvangen of heeft u vragen over een hoarderwoning ontruimen? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact op. Onze ontruimingsexpert Ron staat u graag te woord.

huis-ontruimen

Wij helpen u graag!

Van het ophalen van een inboedel tot een complete ontruiming met specialistische schoonmaak. Margron staat voor u klaar!

Bereikbaar van 08.00 tot 22.00.

Wij werkten
o.a. al voor:

Vragen?

Bel of mail onze ontruimingsexpert Ron Slaats.