Woningontruiming Utrecht

Woningontruiming Utrecht? Een woningontruiming is een heel karwei: zware meubels en spullen moeten verplaatst en vervoerd worden. Soms blijven daarna nog schoonmaak- en herstelwerkzaamheden over. En ook kunnen omstandigheden het nog ingewikkelder maken om de woningontruiming in Utrecht zelf uit te voeren. Bijvoorbeeld als het gaat om woningontruiming na het overlijden van een dierbare. Of als het gaat om het ontruimen van een huis van een hoarder.

Heeft u een woningontruiming nodig in Utrecht? Bij Margron kunnen wij een volledige woningontruiming voor u verzorgen, zodat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over de aanpak hiervan, in wat voor situatie u ook zit. Of u nou te maken heeft met het einde van een huurovereenkomst, een gedwongen uitzetting vanwege wanbetaling of een ontruiming van een huis van iemand die overleden is.

 

Waarom kiezen voor Margron?

Margron Woningontruiming heeft jarenlange ervaring met woningontruiming, ook in Utrecht. Op een professionele manier ontruimen wij woningen en zorgen wij ervoor dat deze na afloop weer helemaal verhuur- of verkoopklaar is.

We maken de woning leeg, ontfermen ons over de inboedel en we kunnen allerlei klussen uitvoeren, zoals het verwijderen van vloeren en lijmresten. Maar ook het vervangen van hang- en sluitwerk. Ook kunnen we, indien nodig, de woning grondig schoonmaken. Dit kan nodig zijn als er bijvoorbeeld sprake is van sterke vervuiling. Of in het geval van een woning leeghalen na overlijden in Utrecht, waarbij een lichaam langere tijd onopgemerkt in een woning heeft gelegen na overlijden.

Wij blinken uit in professionaliteit en discretie. We hebben begrip en respect voor uw omstandigheden, hoe uitzonderlijk ook. We werken met een aantal deskundige teams door heel Nederland, dus ook als u een woningontruiming in Utrecht nodig heeft. We zijn betrouwbaar, werken zorgvuldig en kunnen u snel van dienst zijn.

 

Waarom kiezen voor een Woning-ontruimingservice?

Het is niet altijd verstandig om een hele woningontruiming zelf uit te voeren. Er komt namelijk veel bij kijken. Zeker als het gaat om een woning in de binnenstad van Utrecht met kleine gangen, steile trappen of smalle deuren. Maar ook bij goed begaanbare huizen kan een professioneel ontruimingsbedrijf behulpzaam en nodig zijn.

Lichamelijke belasting

Bij een woningontruiming komt het nodige gesjouw met zware spullen kijken. Soms moet u zich in allerlei bochten wringen om meubels het huis uit te krijgen. Als u zelf aan de slag gaat met de woningontruiming, kan dat lichamelijk dus zwaar zijn. Woningontruiming is heuse topsport: het is fysiek erg intensief.

Efficiëntie

Een woningontruiming in Utrecht door een professioneel bedrijf bespaart ook tijd. Vaak is er bij een woningontruiming tijdsdruk, omdat de verhuurder de woning weer wil verhuren bijvoorbeeld. Als u zelf aan de slag gaat, bent u gegarandeerd langer bezig dan wanneer u experts inschakelt.

Kennis van regelgeving

Er zijn regels en voorschriften waaraan u zich moet houden bij een woningontruiming, vooral met betrekking tot het behandelen van persoonlijke eigendommen, afvalverwijdering en milieuregels. Als experts zorgen wij dat alles volgens de regels verloopt.

Zorgvuldige behandeling van eigendommen

Bij Margron hebben we ervaring met de omgang met waardevolle spullen. Soms hebben zulke spullen ook nog een sentimentele waarde. Professionals gaan hier respectvol en zorgvuldig mee om. Ze kunnen items sorteren om te bewaren, weg te geven, te verkopen of te recyclen, volgens uw persoonlijke wensen. Ze zorgen ervoor dat belangrijke spullen niet beschadigd raken.

Geen losse eindjes

Bij het inhuren van een professioneel woningontruimingsbedrijf verzekert u zich ervan dat de woning weer helemaal verkoop- of verhuurbaar is en aan alle eisen voldoet. Met een woningontruimingsbedrijf als Margron weet u 100% zeker dat er geen losse eindjes zijn.

Woningontruiming in uitzonderlijke omstandigheden

Soms moet er overgegaan worden tot ontruiming door uitzonderlijke omstandigheden. Bijvoorbeeld als er sprake is van een hoarderwoning: de woning van een persoon met een extreme verzameldrang. Woningen kunnen dan beladen zijn met vuilnis, blikjes of andere objecten.

Ook kunnen wij u helpen met het leeghalen van een huis na overlijden in Utrecht. Wij hebben geruime ervaring met het ontruimen van woningen na overlijden en zijn ons daarom bewust van de emoties die nabestaanden hierbij kunnen ervaren. Daarom gaan wij begripvol en discreet met uw situatie om, wat deze situatie ook is.

Werkwijze

Overweegt u een professioneel woningontruimingsbedrijf in te huren, maar wilt u eerst weten hoe wij precies te werk gaan? Dat begrijpen we. Daarom vertellen we je graag meer over onze aanpak. Wij werken meestal volgens een stappenplan.

 1. Veiligstellen van dierbare / waardevolle spullen.

  Huisontruimingen worden vaak gedaan bij moeilijke, heftige situaties, zoals een overlijden, uithuiszetting of echtscheiding. In veel gevallen zijn er dierbare bezittingen of spullen van waarde die moeten worden opgeslagen. Bij Margron kunnen wij deze spullen verplaatsen naar een van onze opslaglocaties, of een door u gewenste plek.

 2. Tweede leven voor bruikbare spullen

  U kunt als familielid of naaste niet altijd alles meenemen, hoe pijnlijk dat ook kan voelen. Wat gebeurt er met de spullen die nog wel bruikbaar zijn? Weggooien is zonde en onnodig. Wij geven spullen graag een tweede leven, door ze door te verkopen of te doneren aan organisaties als Dorcas, Balanszorg of aan tweedehandswinkels. Witgoed en meubels kunnen we ook aan studenten overdragen.

 3. Milieuvriendelijk afvoeren van overige spullen

  In de meeste gevallen blijft er alsnog een deel van de spullen over: niet alles is nog bruikbaar of nog in goede staat. Dit deel van de inboedel moet worden afgevoerd en dat doen wij altijd met zo min mogelijk belasting van het milieu.  heeft geen waarde en moet worden afgevoerd. Om de impact op het milieu te minimaliseren gebruiken wij daarvoor onze partner Suez. Door al het afval te scheiden en recyclen gaan zij als partner van Margron voor ‘Zero-waste’. Niks gaat verloren.

 4. Het uitvoeren van herstel- en schoonmaakwerkzaamheden.

  Afhankelijk van de opleveringsvoorwaarden en van uw wensen kunnen wij herstel- en schoonmaakwerkzaamheden uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het repareren van kapotte deuren of ramen en het dichten of plamuren van gaten in de muren en het verwijderen van lijmresten.

Kosten woningontruiming

Woningontruiming komt voor in alle soorten en maten. De kosten hangen af van onder andere de grootte van het huis, de hoeveelheid spullen, de toegankelijkheid van de woning en de hoeveelheid en aard van de schoonmaak- en herstelwerkzaamheden. Een kleine ontruiming kan een paar honderd euro kosten. De kosten kunnen oplopen tot een paar duizend euro als het gaat om een zwaar vervuilde woning. Voor een goede indicatie kunt u altijd contact opnemen en kosteloos met ons overleggen.

Woningontruiming Utrecht

Indien u interesse heeft in een woning leeg laten halen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. We kunnen eerst uw eventuele vragen beantwoorden en een vrijblijvende prijsopgave verzorgen. Na een bevestiging per email bij een akkoord kunnen we uw ontruiming inplannen. Neem gerust vrijblijvend contact op voor een woningontruiming in Utrecht. 

Wij werkten
o.a. al voor:

Vragen?

Bel of mail onze ontruimingsexpert Ron Slaats.