Huis leeg laten halen na overlijden

Uw huis leeg laten halen na overlijden? Margron Woninontruiming uit Westerbork heeft veel ervaring in het leeg laten halen van huizen na een overlijden. Op een fijne manier zult u worden ontlast en bijgestaan in deze vaak emotionele periode.

Het huis leeg laten halen na overlijden komt helaas vaak voor bij het overlijden van een dierbare. Margron Woningontruiming staat dan voor u klaar! Een huis leeg laten halen voeren wij met een zekere regelmaat uit. Wanneer u net iemand verloren heeft, is het zwaar om aan de slag te gaan met het leeghalen van het huis. Dat begrijpen wij volkomen! Margron verplaatst zich in deze situatie en kan op een respectvolle wijze helpen het huis leeg te laten halen na een overlijden.

Met onze snelle service en aangename prijs zijn wij zeer bekwaam. Regelmatig voelt men tijdsdruk. De huur of de hypotheek van het huis blijft doorlopen. Men wil graag het huis spoedig verkopen. Het komt ook voor dat de verhuurder het huis weldra terug wil. Margron kan binnen 48 uur van dienst zijn. Margron Woningontruiming is meestal in één dag klaar. De grotere klussen kunnen twee of meer dagen in beslag nemen.

 Helemaal perfect om het huis leeg te laten halen na een overlijden.

Hoe gaat Margron te werk?

Wanneer u Margron inschakelt bij een huis leeg laten halen na overlijden, wat kunt u dan van ons verwachten? Na het overlijden beginnen wij met et ontruimen van het huis.
Belangrijke en dierbare spullen van de overledene worden over het algemeen zelf veiliggesteld door de klant. Wanneer u daar niet toe in staat bent kan Margron u daarbij helpen, door bijvoorbeeld stickers aan te reiken voor spullen die niet weg mogen.
Wanneer alle dierbare spullen zijn veiliggesteld begint het huis leeg halen. Margron woningontruiming werkt op circulaire basis. Dit betekent dat wij er naar streven spullen een tweede leven te geven.

We werken namelijk samen met:

 • Dorcas: Hulp & ontwikkeling.
  Deze instantie helpt mensen in noodsituaties. Wij doneren overgebleven kleding aan Dorcas. Er ontstaat een tweede leven voor de kleding van uw dierbare. Wanneer er geschikte kleding vrijkomt bij een huis leeg laten halen na overlijden, gaat dit dus naar deze instantie.

 • Balanszorg: Wonen met zorg.
  Bij balanszorg wordt zorg en wonen gebundeld. Om daar ons steentje aan bij te kunnen dragen geven wij hun ook spullen. Dit zijn de spullen waar op dat moment vraag naar is.
  Spullen die nog geschikt zijn voor kringloopwinkels doneren wij aan verschillende kringloopwinkels. Op deze manier krijgen ook andere spullen een tweede kans!

 • Weggeven aan studenten.
  Om de samenleving nog wat meer te helpen, ondersteunen wij tevens studenten. Door de lage studiefinanciering hebben studenten enorme leningen. Wij helpen door middel van donaties.

  Wanneer alle nuttige spullen zijn ondergebracht, wil de klant vaak dat het huis volledig wordt leeggehaald. Dat doen wij respectvol, zonder reclame en zonder onnodig rumoer. Het betreft tenslotte een huis leeg laten halen na overlijden.

  Nadat het huis helemaal is ontruimd moeten er soms in meer of mindere mate herstelwerkzaamheden worden gedaan. Voornamelijk als het een huurhuis betreft. Er zijn daarop allerlei opleveringsvoorwaarden van toepassing. Enkele woningbouwverenigingen, vastgoedbedrijven of andere verhuurders kunnen vrij ”coulant” zijn wat betreft de staat van oplevering. Het is dan voldoende om de woning alleen veegschoon op te leveren. Maar er zijn ook verhuurders die een complete schoonmaak of metamorfose verwachten. Daarbij verwachten ze dat het huis in “oorspronkelijke staat” terug wordt gebracht. Denk hierbij aan witte muren, deurposten in nieuwstaat, zelf aangebrachte veranderingen verwijderen enzovoorts.

  Margron helpt u met dit alles! Een team van specialisten kan het huis weer in die staat brengen zoals verwacht.
  Voor een koopwoning gelden dergelijke voorwaarden voor het opleveren vaak niet.

  Samengevat! Margron komt u tegemoet bij de wensen die u omtrent het huis heeft. Van ontruiming tot het verkoop of verhuur klaar maken.
  Indien u onze hulp nodig heeft bij het huis leeg laten halen na overlijden, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Kosten voor het leeghalen

Vaak moet er even over de volgende vraag nagedacht worden: “Gaan we het huis zelf ontruimen of laten we het huis leeghalen?”
Een lastige keuze in een veelal heftige en verdrietige tijd.
Het is fijn om dan een indicatie van de prijs te hebben. Deze is afhankelijk van een aantal factoren die de werktijd beïnvloeden.

De kosten die het huis leeg laten halen na overlijden, mede bepalen zijn:

 • De grootte van het huis
 • De hoeveelheid spullen per ruimte
 • Een eengezinswoning of een (hoge) verdieping in een flatgebouw
 • Moet er een container komen?
 • Inzetten van de hoeveelheid aan mankracht
 • De staat waarin het moet worden afgeleverd voor verkoop of teruggave aan de verhuurder


Bij ons kunt u vrijblijvend een offerte opvragen voor het huis leeg laten halen na overlijden. Wij doen niet aan kleine lettertjes, onduidelijke afspraken of voorwaarden. Bij ons is een afspraak een overeenstemming.
Meestal komen wij langs voor een vooraf vastgestelde prijs. Daardoor zult u niet voor verrassingen komen te staan.
Een indicatie werkt altijd prettig. Dat begrijpen we als de beste. Het is én blijft echter niettemin maatwerk.

Voor het leeg laten halen van een eenkamerappartement met weinig spullen begint het vanaf €200. Dit kan oplopen tot een paar duizend euro voor het huis leeg laten halen na overlijden met bijvoorbeeld een grote afvalstroom of een zwaar bevuilde woning. Voor een goede indicatie kunt u altijd contact opnemen.

Wij staan klaar en denken graag met u mee! Zodat u deze onvermijdelijke klus gauw achter u kunt laten

Wie is verantwoordelijk?

Wie is er nu eigenlijk verantwoordelijkheid voor het leeghalen van het huis na overlijden? Dat is best lastig om dit zo vast te stellen. Familieleden en erfgenamen zien het vaak als hun plicht. Dit gaat vaak niet om wie er verantwoordelijk is, maar juist om wie zich geroepen voelt.

Maar wanneer niemand zich geroepen voelt, zijn het de erfgenamen die verantwoordelijk zijn. Tenzij de erfenis niet wordt geaccepteerd, want dan bent u tevens niet aansprakelijk.
Het is een opdracht die u zomaar in uw schoot geworpen kan krijgen, door een plotseling overlijden!

De rekening van het huis leeg laten halen na overlijden wordt meestal betaald uit een erfenis. Dat is absoluut niet raar. Het is een tijdrovende klus om een huis leeg te halen na een overlijden. Vaak hebben erfgenamen en familieleden hier weinig ruimte en tijd voor.

Margron woningontruiming is meestal in een dag klaar. Grotere klussen kunnen 2 dagen of meer in beslag nemen.
Wij helpen u dan ook graag verder. De woning zal, na het inplannen van de ontruiming, vlot kunnen worden opgeleverd of worden verkocht.

In ruil voor inboedel?

Soms komt het voor dat een inboedel erg waardevol is. Wanneer de erfgenamen geen interesse hebben in deze inboedel kan het huis worden ontruimd in ruil voor de inboedel. Eén van onze taxateurs kan in dit geval bepalen of dit van toepassing kan is.
Regelmatig komt het voor dat de inboedel waardevol is maar toch moeilijk te verkopen valt. In die gevallen kan het wel een gedeelte van de ontruiming bekostigen.
Daarbij valt te denken aan:

 • Antieke spullen
 • Apparatuur als computers & televisies, indien deze relatief nieuw zijn. U krijgt dan de inkoopwaarde. 
 • Design en vintage

Mocht u toch het idee hebben dat de inboedel waardevoller is dan wij op dat moment inschatten? Dan helpen wij u graag met het vervoeren van de waardevolle spullen naar een externe locatie. Dat kan bij u thuis zijn, op één van onze opslaglocaties of in een eigen opslagruimte. Op deze manier bent u in staat om in alle rust de waardevolle spullen uit de inboedel te verkopen, zonder dat die u in de weg staat.

Huis leeg laten halen na overlijden

Bij Margron staat vertrouwen en respect hoog in het vaandel. We begrijpen zeer zeker dat dit voor u een moeilijke periode kan zijn.
Het kan verdrietig en lastig zijn wanneer men ziet dat de spullen, tijdens het leeghalen van het huis, worden afgevoerd.

Wij denken daarom graag met u mee. Naast dat we spullen altijd een tweede kans proberen te geven, voeren wij de overgebleven spullen netjes en met respect af. Hout wordt gesorteerd, evenals metaal en andere spullen voor het grofvuil. Heeft u specifieke wensen? Wij denken graag mee.

Het afvoeren van spullen doen wij bij onze partner Suez.
Suez probeert zoveel mogelijk afval te recyclen. Op die manier is het effect op het milieu minder belastend.
Dit draagt ook bij aan onze missie: Op een eerlijke, respectvolle en liefdevolle benadering een huis leeghalen, daarbij rekening houdend met het milieu.
Heeft u verder nog vragen? Belt of mailt u ons gerust om uw ontruiming te bespreken. Een vrijblijvend bezichtig inplannen om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen, aangaande het huis leeg laten halen na overlijden, behoort tot onze service.

Wij werkten
o.a. al voor:

Vragen?

Bel of mail onze ontruimingsexpert Ron Slaats.