Een hogere woningwaarde dankzij professionele woningontruiming

De kosten voor een professionele woningontruiming zijn afhankelijk van het type woning, de grootte van de woning, de hoeveelheid spullen en in hoeverre er herstel- en schoonmaakwerkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Tegenover die kosten staat uiteraard een stukje gemak en service, maar wat veel mensen nog wel eens vergeten: een deskundige woningontruiming verdient zichzelf automatisch terug door de vermeerdering in woningwaarde die het oplevert. In dit artikel ontdekt u alle redenen waarom u een woningontruiming kunt zien als een investering in uw huis en hoe een professionele ontruiming ervoor zorgt dat uw woning beter in de markt zal staan.

Uw woning leeg en klaar voor de verkoop

Om te beginnen is het uiteraard van belang dat een woning wordt leeggehaald, aangezien kopers niet zitten te wachten op een huis vol oud meubilair. In principe kan ook een woning met de oude inboedel gefotografeerd en geadverteerd worden, maar dit wordt door de meeste makelaars afgeraden. Emotioneel gezien is het namelijk van belang dat mensen een thuis kunnen herkennen in de woning die geadverteerd wordt. Dit leidt tot meer aanvragen, een snellere verkoop en een hogere verkoopopbrengst. Staat de woning nog vol oude meubels? Dan kan dit potentiële kopers afschrikken, en dat is zonde. 

Overigens hoeft een woning niet in alle gevallen leeg worden gehaald voordat er promotiefoto’s worden gemaakt. Gaat het om een moderne, lichte inrichting en is het geheel stijlvol en goed onderhouden te noemen? Dan kan het slimmer zijn het huidige interieur te laten staan en de ontruiming pas na de verkoop uit te voeren. In andere gevallen zal het slimmer zijn de woning leeg te halen en eventueel door een verkoopstylist tijdelijk te laten inrichten of gebruik te maken van een virtuele inrichting.

Ontruiming met zorg, ook voor de buurt

Een professionele woningontruimer zal er niet alleen voor zorgen dat de woning leeggehaald wordt, maar ook dat dit met respect voor de omgeving gebeurt. Wij horen regelmatig verhalen van bedrijven die het hier niet zo nauw mee nemen. De kosten voor de ontruiming zijn dan weliswaar vaak laag, maar daar staat wel de nodige schade tegenover aan de tuin, de parkeerplaats en soms zelfs de hele straat. Een grote container kan bijvoorbeeld behoorlijk wat schade aanrichten aan tuinen, voetpaden en plantsoenen. Niet alleen kan dit leiden tot schadeclaims van de gemeente en omwonenden, ook zal de onverzorgde uitstraling van de omgeving geen goed doen voor de woningwaarde. En dat is zonde!

Een schone oplevering, zelfs bij ernstige verontreiniging

Naast het helemaal leeghalen van de woning, zullen wij er tevens voor zorgen dat de woning brandschoon wordt opgeleverd. En als het moet kan dit zelfs schoner dan een ziekenhuisomgeving. Uniek aan onze ontruimingsdienst is dat wij ook gespecialiseerd zijn in het schoonmaken van ernstig vervuilde woningen, bijvoorbeeld na een overlijden of in geval van ernstige verwaarlozing. Wij worden bijvoorbeeld ook regelmatig gevraagd voor het schoonmaken en ontruimen van woningen na een overlijden.

Ook een grondige reiniging zal ervoor zorgen dat uw woning aantrekkelijker zal zijn voor kopers. Niemand zit immers te wachten om te wonen in een huis met muffe geuren, verkleurde muren of plekken op de trap; kopers willen een schone en frisse woning en zullen alleen met korting een vervuilde woning overwegen. 

Kleine herstelwerkzaamheden voor een beter aanzien

Naast ontruimen en schoonmaken kan een professionele ontruimer als Margron u tevens helpen met het verrichten van kleine herstelwerkzaamheden. Denk aan het overschilderen van wanden en plafonds, het repareren van kranen en het weer in orde maken van al het hang- en sluitwerk. Dit zijn kleine reparaties die nauwelijks tot extra kosten leiden, maar die de verkoopopbrengst met duizenden euro’s kunnen verhogen. Ook dit heeft weer te maken met de emoties van potentiële kopers: wanneer kleine mankementen direct in het oog springen, geeft dat een onverzorgde indruk en wordt direct de suggestie gewekt dat het slecht gesteld is met de algehele onderhoudsstaat. En dat maakt een woning minder aantrekkelijk.

Verkoper of makelaar? Schakel Margron in voor een optimale verkoopopbrengst

Bij Margron Woningontruiming hebben we jarenlange ervaring met het uitvoeren van ontruimingen, herstelwerkzaamheden en professionele reiniging van alle typen woningen. Wij werken voor zowel huiseigenaren, makelaars en corporaties. Altijd met de grootste zorg voor de woning, de omgeving en andere betrokkenen. Graag adviseren wij ook u over hoe u een woningontruiming van Margron kunt gebruiken om de woningwaarde te optimaliseren. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

Vragen?

Bel of mail onze ontruimingsexpert Ron Slaats.