Woningontruiming Heerenveen

Woningontruiming in Heerenveen nodig? Margron Woningontruiming is dé specialist voor huisontruimingen in Friesland. Op een professionele, discrete en snelle manier zorgen wij ervoor dat uw pand weer helemaal klaar is voor de verkoop of de verhuur. Naast ontruimen en het meenemen van de inboedel, kunnen wij tevens schoonmaak- en herstelwerkzaamheden uitvoeren. Of het nu gaat om een verhuizing, een overlijden of een andere situatie: op Margron kunt u rekenen. 

Neem gratis en vrijblijvend contact op en wij maken graag een passende offerte voor u. Als het moet kunnen wij al binnen twee dagen voor u aan de slag. Meer weten over onze diensten bij u in Heerenveen? Lees dan snel verder.

De garanties van Margron Woningontruiming

 • Professioneel, discreet en snel
 • Uw pand wordt geheel verhuur- of verkoopklaar
 • Wij kunnen ook alle klus- en schoonmaakwerkzaamheden verzorgen.
 • Ook voor verwijderen vloeren en behang
 • Zeven dagen in de week
 • Als het moet, met spoed (tot 22:00 bereikbaar)
 • Uw spullen krijgen een tweede leven via goede doelen

Zo werkt een huisontruiming in Heerenveen

Wanneer u contact met Margron Woningontruiming opneemt, zullen wij u allereerst uitgebreid te woord staan. Wij maken graag telefonisch met u afspraken, zodat wij een goed beeld kunnen krijgen van wat u nodig heeft en u precies weet wat u van onze vakmannen kunt verwachten. Uiteraard worden alle gemaakt afspraken schriftelijk bevestigd voordat wij aan de slag gaan. Iedere woningontruiming is natuurlijk anders, maar om u een idee te geven zijn dit de stappen die wij doorgaans doorlopen. 

 1. Inventariseren en bewaren dierbare spullen
 2. Wegbrengen nog bruikbare huisraad
 3. Ontruimen en afvoeren spullen
 4. Schoonmaak en herstel

1. Sorteren en bewaren dierbare inboedel

Nadat wij bij u zijn aangekomen, zullen we eerst goed kijken wat er met alle inboedel moet gebeuren. De meest dierbare spullen zult u zelf of iemand anders al meegenomen hebben, maar we kijken voor de zekerheid graag met u mee of u niets vergeten bent. Ook kan het zijn dat u bepaalde meubels nog wilt bewaren en door ons wilt laten verplaatsen. Dit alles is mogelijk. 

Na het overleg zullen wij dan ook alle huisraad sorteren. Naast een categorie ‘dierbaar’, maken wij ook gebruik voor verschillende categorieën voor de spullen die u niet meer nodig heeft. Vaak is een deel van de huisraad nog goed bruikbaar en schenken wij dit aan een goed doel. Andere spullen kunnen juist weer gerecycled worden en wat echt weg moet, gooien we weg.

2. Wegbrengen bruikbare spullen en recyclen

Vervolgens zullen wij allereerst de nog bruikbare en eventuele dierbare spullen veiligstellen. De dierbare spullen geven we aan u, en de overige nog bruikbare meubels en overige huisraad brengen wij meestal naar een kringloopwinkel in de buurt. Daarnaast werken wij samen met diverse goede doelen, zoals Dorcas en Balanszorg. 

3. Inboedel ontruimen en wegbrengen

Wanneer enkel nog de niet meer bruikbare inboedel overblijft, zullen wij deze ontruimen en afvoeren. Al het afval wordt netjes afgevoerd naar de milieustraat, zodat de ecologische voetafdruk van de huisontruiming minimaal is.

4. Eventuele schoonmaak en herstel

Of het nu gaat om een huurhuis of een koophuis, vaak zijn na een ontruiming nog herstelwerk en een schoonmaak nodig om de woning klaar te maken voor de volgende bewoner. Ook hier kunnen wij u mee helpen. Wij zijn experts in schoonmaakwerk en kunnen zelfs specialistische schoonmaak verzorgen. Ook voor klussen als het verwijderen van vloeren, het loshalen van behang en verwijderen van lijmresten, het repareren van hang- en sluitwerk en het schilderen van muren bent u bij ons aan het goede adres. Wij kunnen u hierin ook adviseren. 

Huisontruiming en schoonmaak na overlijden in Heerenveen

Normaliter is het ontruimen van een woning een vrij eenvoudige klus. Met een heldere communicatie en een aantal paar sterke armen kan iedere woning snel ontruimd worden, weer klaar voor de volgende bewoner. Gaat het echter om een woning waar gedurende langere tijd een lijk heeft gelegen? Dan is er meer nodig om de woning weer bewoonbaar te maken.

Ook in het geval van lijkvinding kunt u bij ons terecht voor een deskundige reinigen. Wij helpen u in dit geval met een schoonmaak en ontruimen na overlijden. De schoonmaak na lijkvinding is een zeer specialistische klus, waar veel kennis, de juiste beschermingsmiddelen en ervaring voor nodig zijn. Met name het verwijderen van biomedisch afval en het ontdoen van lijkgeur is zeer specialistisch werk. Doe dit dus alstublieft niet zelf, maar schakel de specialisten van Margron in.

Vervuilde woning ontruimen in Friesland

Naast schoonmaak na lijkvinding zijn wij tevens gespecialiseerd in het professioneel reinigen van (extreem) vervuilde woningen. Denk hierbij aan huizen van mensen die leiden aan verzamelwoede of andere psychiatrische aandoeningen. Deze woningen vormen vaak een direct gevaar voor niet alleen de bewoner zelf, maar ook voor omwonden, zorgverleners, familie en vrienden. Grote risico’s zijn onder meer infectiegevaar, brandgevaar, instortingsgevaar en beknellingsgevaar. Ook het reinigen van dit type woningen is zeer specialistisch werk waar wij u graag mee helpen.

Kosten inboedel laten ophalen in Heerenveen

De kosten voor onze werkzaamheden lopen sterk uiteen en zijn met name afhankelijk van deze factoren:

 • De grootte van de woning
 • De omvang van de inboedel
 • In hoeverre schoonmaak nodig is
 • In hoeverre de woning hersteld moet worden
 • Het type afval en of wij hiervoor een container nodig hebben

Zoals u zult begrijpen kost het leeghalen van een grote villa een stuk meer dan het leeghalen van een éénkamerappartement, simpelweg omdat wij hier meer tijd voor nodig hebben. Iedere ontruiming is dan ook maatwerk en krijgt van ons een prijs op maat. Vraag hiervoor vrijblijvend een offerte aan. 

Direct een woningontruiming in Heerenveen aanvragen

Zit u op dit moment met een huis dat ontruimd moet worden en eventueel ook hersteld en schoongemaakt? Neem dan vrijblijvend contact op met onze ontruimingsexpert of vraag direct een offerte aan. Wij verzorgen met plezier uw woningontruiming in Heerenveen en omstreken. Op een professionele, discrete en snelle manier zorgen wij ervoor dat uw pand direct weer verhuurd of verkocht kan worden.

Wij werkten
o.a. al voor:

Vragen?

Bel of mail onze ontruimingsexpert Ron Slaats.