Woningontruiming Friesland

Woningontruiming in Friesland nodig? Bij Margron Woningontruiming zijn we u graag van dienst. Of het nu gaat om het leeghalen van een bejaardenwoning of een complexe huisontruiming in combinatie met grondige schoonmaak en herstelwerkzaamheden: wij ontzorgen u van A tot Z.

Margron Woningontruiming biedt totale ontzorging wanneer het aankomt op het ontruimen van woning of bedrijfspand. 

Naast het afvoeren van de inboedel kan Margron ook zorgdragen voor alle klus- en schoonmaakwerkzaamheden inclusief het verwijderen van vloeren en lijmresten. Wij zijn 7 dagen per week (van 08.00u – 22.00u) bereikbaar en kunnen vaak binnen 48 uur van start. 

Ook spoedontruimingen zijn mogelijk! 

Interesse in onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact op of bel direct 06 44 18 16 21 om onze specialist te spreken. Meer weten? Lees dan verder voor alle informatie over ons werk en situaties waar wij de ideale oplossing voor bieden.

Wij helpen u graag!

Van het ophalen van een inboedel tot een complete ontruiming met specialistische schoonmaak. Margron staat voor u klaar!

Bereikbaar van 08.00 tot 22.00.

Wij ontruimen in heel Friesland

Bij Margron kunt u terecht vanuit heel Friesland: van Heerenveen tot Leeuwarden en van Drachten tot Sneek. En alles ertussen en eromheen. Omdat wij in de buurt gevestigd zijn, kunnen wij altijd snel ter plaatse zijn en indien nodig u met spoed van dienst zijn. In dat geval kunnen wij al binnen 48 uur voor u aan de slag.

Maatwerk

Het ligt voor de hand om te denken dat woningontruiming een simpele klus is waarbij alle spullen in een container worden afgevoerd, maar in de meeste gevallen komt er veel meer bij kijken. Zo ziet de woningontruiming bij een overlijden er uiteraard heel anders uit dan woningontruiming bij een huisuitzetting. Een kantoorontruiming vereist een andere aanpak dan het schoonmaken van een sterk vervuilde woning. Kortom, een woningontruiming is bijna altijd maatwerk, iets waar we bij Margron warm voor lopen. 

Soms is hulp bij woningontruiming simpelweg gewenst, andere keren is het noodzakelijk. Voorbeelden van verschillende situaties zijn: 

 • Na overlijden een huis verkoop- of verhuurklaar maken; 
 • Een huisontruiming vanwege verhuizing naar een verzorgingshuis; ● Overgebleven spullen na een verhuizing afvoeren; 
 • Woningontruiming via een instantie of bewindvoerder omdat de bewoner niet meer in het huis kan blijven wonen; 
 • Het huis verkoop- of verhuurklaar maken voor makelaars of vastgoedbeheerders die het huis weer op de markt willen brengen; 
 • Het leeghalen van een huis wanneer de huurder niet langer betaalt; ● Woningontruiming via de gemeente omdat een bewoner gedwongen moet verhuizen vanwege het veroorzaken van extreme overlast.


Het is goed om te weten dat in iedere situatie gekeken wordt naar uw wensen. We begrijpen maar al te goed dat een huisontruiming ook met de nodige emoties gepaard kan gaan. We overleggen daarom vooraf goed over wat er nodig is en voeren de werkzaamheden uit op een manier die past bij uw situatie. Ook wat dat betreft levert Margron Woningontruiming dus maatwerk! 

Woningontruiming na overlijden in Friesland

Wanneer een dierbare overlijdt, komt er vaak veel op u af. De uitvaart moet worden geregeld, persoonlijke spullen moeten worden uitgezocht en de woning moet worden leeggehaald. Een pittige klus, die de nodige emoties naar boven brengt. Wij willen u dan ook laten weten dat u er niet alleen voor staat. Margron Woningontruiming heeft veel ervaring met woningontruiming na overlijden. We leven ons in in uw situatie, zodat wij u op een respectvolle manier kunnen ondersteunen. 

Daarbij kijken we verder dan alleen het weghalen van de spullen. In veel gevallen moet de woning worden verkocht of worden teruggegeven aan de verhuurder. Waar nodig kunnen we het huis schoonmaken, schilderen en kleine klussen uitvoeren om alles weer helemaal in orde te maken. 

Wanneer iemand in een woning komt te overlijden, kan het daarna nodig zijn om tot een huisontruiming over te gaan. Belangrijk is dan dat de ontruiming spoedig en vakkundig plaatsvindt, waarna het huis opnieuw in orde kan worden gemaakt voor verhuur of verkoop. Soms is een specialist nodig omdat de overledene voor langere tijd onopgemerkt in huis heeft gelegen. Ook dan staan wij voor u klaar. Margron Woningontruiming kan u vaak al binnen 48 uur van dienst zijn.

Wie is verantwoordelijk voor het leeghalen van een woning na overlijden?

In de meeste gevallen zorgen familieleden en erfgenamen samen voor het ontruimen van een huis wanneer iemand is overleden. Wie zich geroepen voelt, gaat vaak als vanzelf aan de slag om alles te regelen. Belangrijk is dan om de wensen van de overige nabestaanden ook te respecteren en te blijven overleggen. Zo wordt een hoop onenigheid achteraf voorkomen. 

Ziet niemand het opruim- en regelwerk zitten? Dan is het een taak voor de erfgenamen. Zodra zij de erfenis accepteren komt de afhandeling ervan ook bij hen te liggen. Deze lastige taak kan u bij een plotseling overlijden dus zomaar in de schoot worden geworpen. 

De betaling van een ontruiming na overlijden wordt meestal uit de erfenis betaald. Niet gek als u zich bedenkt dat de erfgenamen degene zijn die de ontruiming regelen. Er is vaak tijdsdruk en het ontruimen van een woning is behoorlijk tijdsintensief. Een professional inhuren brengt uiteraard kosten met zich mee, maar ontzorgt u ook, zeker als u met een rouwproces te maken heeft. De professional ziet erop toe dat de woning snel kan worden opgeleverd of verkocht.

Vervuilde woning ontruimen in Friesland

Psychische of fysieke problemen kunnen er soms voor zorgen dat mensen niet in staat zijn om hun woning goed schoon te houden. Als dit onvermogen gepaard gaat met verzamelwoede ontstaat al snel een onhoudbare situatie: Een woning vol met overbodige spullen en viezigheid. Het kan erg pijnlijk zijn om dit bij een dierbare waar te nemen. U wil helpen, maar weet eigenlijk ook niet waar te beginnen. 

Ook voor verhuurders van een woning kan het voor grote problemen zorgen. Als een bewoner het huis (noodgedwongen) verlaat, blijft er vaak een enorme chaos achter. Spullen moeten worden uitgezocht, het huis moet schoongemaakt en voor het opnieuw in de verhuur komt zal er waarschijnlijk ook geklust en geschilderd moeten worden. Woningontruiming bij een vervuilde woning is een enorme klus… ga er maar aan staan. 

De naasten van de (voormalige) bewoner zien al gauw door de bomen het bos niet meer. Want waar kan het beste mee worden begonnen? En waar laat u al die spullen? 

Dit is dan ook een klus voor een professional. Margron werkt met ervaren woningontruimers die weten van aanpakken en die geen persoonlijke binding hebben met de eigenaar van het huis en de spullen. Ook hebben we alles in huis om deze klussen steeds snel en professioneel te klaren. Wij ontruimen de woning, maken het huis vakkundig schoon en voeren, waar nodig, herstelwerkzaamheden uit. Zo kunt u de woning weer veilig bewonen, verkopen of verhuren.

Schoonmaken van zeer vervuilde woningen

We schreven het al eerder: ook klus- en schoonmaakwerkzaamheden in uw woning nemen wij graag voor onze rekening. Het is daarbij goed om te onthouden dat wij echt alles al eens gezien hebben. Voelt u zich dus zeker niet bezwaard wanneer u een zeer vervuilde woning wil laten ontruimen. 

De afgelopen jaren zijn wij o.a. ingeschakeld voor: 

 • woningontruiming met ongedierte, zoals kakkerlakken; 
 • ontruiming bij ziekelijke verzameldrang; 
 • schoonmaken bij lijkvinding (lijkvocht); 
 • ernstige vervuiling door verwaarlozing van huisdieren; 
 • reinigen van een plaats delict (bloed); 
 • ontruimen van huizen waar veel gerookt is. 


Achter ieder zwaar vervuilde woning zit een schrijnend verhaal. Bewoners en eventuele familieleden of vrienden voelen zich bezwaard en hebben daardoor te lang geen hulp durven vragen. Toch is het nooit te laat! Wij begrijpen heel goed dat er omstandigheden kunnen zijn die ervoor hebben gezorgd dat u het opruimen en schoonmaken van uw woning niet meer kon bijbenen. Dat is niets om u voor te schamen. Sterker nog, wij vinden het fijn om u te kunnen helpen er weer écht wat van te maken. Of dat nu in de huidige woning is of op een nieuwe plek. 

Margron Woningontruiming zorgt ervoor dat de ontruimde woning weer helemaal in orde komt: We ruimen de woning leeg, maken alles schoon en voeren achterstallig onderhoud uit voor een optimaal resultaat.

Vloeren verwijderen

Het is één van de laatste klussen waar u voor het opleveren van uw woning zin in heeft: het verwijderen van de vloeren. Logisch, want vloeren verwijderen is een flinke klus. Als alle vloerdelen of stukken tapijt verwijderd zijn, moet alles ook worden afgevoerd. Overgebleven lijmresten moeten worden verwijderd omdat elke nieuwe vloer weer op een egale ondergrond moet liggen. 

Zakt de moed u al in de schoenen als u aan al die klussen denkt? Of bent u begonnen en valt het enorm tegen? Aarzel dan niet om ons te bellen. Wij zullen de situatie bekijken en doen vrijblijvend een prijsopgaaf voor de werkzaamheden. Dit kan enkel voor het verwijderen van vloer en lijmresten zijn, maar ook gecombineerd met het ontruimen en schoonmaken van de woning. Die keuze is aan u. 

Onze professionals zorgen er bij het verwijderen van de vloeren voor dat alles er na afloop netjes uitziet en schoon is. We maken ons sterk voor volledige ontzorging en voeren het afval dus ook netjes af. 

Meer weten over wat we voor u kunnen betekenen? We praten graag met u verder over het verwijderen van vloeren, de kosten voor de vloerverwijdering en de termijn waarin de werkzaamheden moeten plaatsvinden. Margron Woningontruiming is 7 dagen per week bereikbaar, van 8.00u – 22.00u.

Het ontruimen van een hennepkwekerij

Een andere oorzaak van gedwongen huisuitzetting en woningontruiming is het aantreffen van een hennepkwekerij of ander drugslab. In het geval van een huurwoning wordt het huurcontract dan vaak acuut beëindigd. De woning is dan echter nog ver van in orde. Woningen met hennepkwekerijen zijn vaak vernield en het is een hardnekkige klus om alle apparatuur en achtergebleven rommel te verwijderen. En wat dacht u van de elektronica die vaak zo is omgelegd dat er stroom van de buren kan worden afgetapt? 

Margron Woningontruimingen heeft ervaring met het ontruimen van hennepkwekerijen en weet als geen ander wat er moet gebeuren om de hele woning leeg te maken en te herstellen. Wij kunnen vaak al binnen 48 uur aan de slag en zijn meestal maximaal 2 dagen bezig. U kunt dus binnen een week alweer op zoek naar nieuwe huurders.

Een woning leegmaken bij huisuitzetting

Als gemeente, makelaar of verhuurder moet u soms beslissen om een bewoner uit huis te zetten. In het geval van een verhuurder komt dat vaak doordat de huur niet betaald wordt. Een huisuitzetting door de gemeente heeft vaak te maken met het veroorzaken van extreme overlast. Beide situaties zijn onvermijdelijk maar hebben vaak ook een trieste achtergrond. 

Wanneer iemand gedwongen zijn huis moet verlaten, wordt vaak gekozen voor woningontruiming door een externe partij. Het is immers niet vanzelfsprekend dat de vertrekkende bewoner zin heeft om alles netjes achter te laten. Als de woning dan ook nog eens zwaar vervuild of verwaarloosd is, kan het echt noodzakelijk blijken dat voor het schoonmaken en opknappen iemand wordt ingehuurd. 

Als ervaren ontruimers biedt Margron Woningontruiming u een heel pakket aan diensten. Wij maken de woning leeg en leveren deze op naar wens: veegschoon, grondig gepoetst, gerepareerd of geschilderd. Het uitbesteden van deze klus zorgt ervoor dat alle grote en kleine werkzaamheden vakkundig worden uitgevoerd. Het inhuren van een professional bespaart u bovendien een hoop tijd, moeite en getouwtrek met de voormalige bewoner. Het pand kan dan snel weer in de verhuur of verkoop en daarmee verdient u de kosten van de woningontruiming doorgaans al heel snel weer terug.

Uw woning weer klaar voor verhuur of verkoop

Er zijn natuurlijk ook minder extreme omstandigheden waarbij Margron kan helpen een woning klaar te maken voor verhuur of verkoop. Ook als mensen een huis in goede staat achterlaten, kan schoonmaken of klussen nodig zijn voor de intrek van nieuwe bewoners. Of wellicht wilt u als makelaar of vastgoedhandelaar een professionele woningontruiming als service kunnen aanbieden aan bewoners. In al deze gevallen kunt u het werk met een gerust hart aan Margron uitbesteden. 

De experts van Margron weten wat er nodig is om een woning klaar te maken voor de verhuur of verkoop en denken dan ook graag met u mee. Samen bepalen we wat er moet

gebeuren en wanneer de werkzaamheden zullen plaatsvinden. Voor u een zorg minder en wij doen het graag.

Duurzame woningontruiming

Margron Woningontruiming heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. Wij zijn een circulaire onderneming die spullen graag zoveel mogelijk een tweede leven geeft. Om dit voor elkaar te krijgen, werken we samen met verschillende instanties. Bij het ontruimen van een woning zorgen wij dat: 

 • overgebleven kleding terecht komt bij Dorcas. Zij helpen daarmee mensen in noodsituaties; 
 • spullen terecht komen bij Balanszorg. Bij deze instantie in Musselkanaal worden zorg en wonen gecombineerd. Wij kijken goed naar de inboedel uit een ontruiming en doneren de spullen waar Balanszorg behoefte aan heeft; 
 • de nog goede inboedel naar kringloopwinkels gaat. Op die manier krijgen zoveel mogelijk spullen een tweede kans; 
 • we de maatschappij een handje helpen door studenten te ondersteunen. Zij hebben vaak enorme leningen en kunnen best wat hulp gebruiken. Wij helpen door middel van donaties. 
 • spullen zonder waarde zoveel mogelijk gerecycled worden. Wij werken samen met Suez en Renewi, die met zero-waste-beleid de impact op het milieu proberen te beperken. 


Door op deze manier samen te werken met goede doelen en duurzame instanties, hopen we een steentje bij te dragen aan het milieu én aan een betere samenleving. We zullen het immers samen moeten doen. 

Natuurlijk krijgt u voor de ontruiming genoeg kans om zelf eerst persoonlijke spullen uit de woning te halen. Spullen die u graag zelf wil verkopen kunnen we voor u opslaan of bijvoorbeeld naar uw nieuwe woning brengen. Ook kunnen ze bijdragen aan het dekken van de totale ontruimingskosten. 

Bedrijfsontruiming Friesland door Margron

Margron houdt zich al jaren bezig met ontruimingen in Groningen, Friesland, Overijssel en Drenthe. Dit zijn vaak ontruimingen van woningen, maar ook regelmatig van bedrijven. Dit lijken twee hele verschillende dingen, maar dat is het in feite niet. Ook voor bedrijfsontruiming maken wij vooraf goede afspraken over de inboedel en de werkzaamheden, zodat alles naar wens verloopt. Wij houden van duidelijke communicatie en korte lijntjes, zodat alles geruisloos voor u in orde gemaakt kan worden. 

Wanneer uw bedrijf gaat verhuizen, moet het oude pand vaak snel worden leeggeruimd. U wilt immers zo kort mogelijk dubbele huurlasten betalen. Gelukkig kunnen wij vaak al binnen 48 uur voor u aan de slag. Wij zorgen ervoor dat uw oude bedrijfspand in korte tijd volledig wordt ontruimd en brengen de ruimtes terug naar de originele staat. 

Ook bij de beëindiging van uw werkzaamheden of andere redenen van bedrijfsontruiming staan de professionals van Margron voor u klaar. Vraag gerust vrijblijvend een prijsopgave. Wij ontruimen tegen een vooraf overeengekomen tarief, zodat u altijd precies weet waar u aan toe bent.

Inboedel opslaan

Bij het ontruimen van een woning gaan veel spullen door onze handen. Een deel daarvan zullen dierbare en/of waardevolle spullen zijn die nog niet weg mogen. Die wilt u wellicht bewaren, verdelen of verkopen. Voor de ontruiming bekijken we samen om welke spullen het gaat. Wij kunnen deze vervolgens vervoeren naar een locatie naar wens (bijvoorbeeld uw nieuwe woning) of deze voor u opslaan. De spullen blijven dan veilig bewaard in een van onze opslaglocaties. Verplaatst u de waardevolle spullen liever zelf? Dan kunnen we ook afspreken dat wij deze bij de ontruiming voor u laten staan.

De kosten van huisontruiming in Friesland

Bij het uitbesteden van een klus, vraagt u zich natuurlijk direct af wat daarvan de kosten zijn. Logisch, want u wil graag weten waar u aan toe bent. 

Omdat het ene huis het andere niet is, verschillen de kosten per woning echter enorm. Dat heeft onder andere te maken met: 

 • de grootte van de woning 
 • de hoeveelheid spullen; 
 • de grootte van sommige spullen een klein tafeltje is immers makkelijker te verplaatsen dan een zware piano); 
 • het gewicht van de spullen; 
 • de begaanbaarheid van de woning; 
 • waar de inboedel naar toe moet. Moeten we deze voor u opslaan, verhuizen, afvoeren of een tweede leven geven? 
 • de waarde van de inboedel; 
 • overige werkzaamheden, zoals het verwijderen van vloeren, het schoonmaken van de woning of schilderwerkzaamheden. 


Bij Margron Woningontruiming beginnen de kosten van een woningontruiming bij € 200,-. Afhankelijk van bovenstaande punten kan dit bedrag oplopen tot een paar duizend euro. Al moet u in dit laatste geval wel denken aan complete woningontruimingen van vrij grote huizen of kantoren. 

Bent u benieuwd wat een woningontruiming in uw situatie gaat kosten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Kan een ontruiming ook gratis uitgevoerd worden?

In sommige gevallen geven wij korting op woningontruiming, in een heel enkel geval ontruimen wij gratis. Dit is echter sterk afhankelijk van de spullen die bij de ontruiming in de woning aanwezig zijn. Als u of wij denken dat er waardevolle spullen achterblijven, sturen we vooraf een taxateur om de inboedel te beoordelen. Soms blijkt dan dat spullen vooral emotionele waarde hebben. Andere keren ontdekken we inderdaad prachtige antieke spullen of andere waardevolle inboedel die verkocht kan worden. Wij ‘ruilen’ deze dan voor (een deel van) de kosten voor de woningontruiming. 

Het kan ook slim zijn om de waardevolle spullen zelf te verkopen. U bent dan zelf de baas over het verkoopproces en kunt ook zelf bepalen welke prijs men voor de diverse items moet betalen. Dit is voor u meer werk, maar daar staat tegenover dat het ook flink wat kan opleveren. Als u de kosten van de woningontruiming wegschrijft tegen de winst uit verkoop van waardevolle inboedel, heeft u wellicht alsnog een ‘gratis’ woningontruiming gehad. 

Denkt u dat u waardevolle spullen heeft die onze taxateur voor de ontruiming moet komen bekijken? Aarzel dan niet dit aan te geven. We komen graag langs om de waarde van de inboedel in te schatten.

Woningontruiming laten uitvoeren in Friesland

Soms is er haast geboden bij het ontruimen van een woning. Bijvoorbeeld wanneer de woning zo snel mogelijk in de verhuur of verkoop moet. Ontruiming na overlijden komt vaak plotseling en moet in veel gevallen snel worden uitgevoerd. Voor ons geen probleem. 

Margron heeft meerdere bussen tot zijn beschikking en werkt nauw samen met afvalcontainer bedrijven, goede doelen en afvalverwerkers. Hierdoor kunnen we snel schakelen en belanden alle spullen in no-time op de goede plek.

Wilt u een woning binnen 48 uur laten ontruimen? Neem dan vrijblijvend contact op om de beschikbaarheid van ons team en onze bussen te bespreken.
Wij zijn 7 dagen per week (van 8.00u – 22.00u) bereikbaar, voor iedere woningontruiming in Friesland.

Wij werkten
o.a. al voor:

Vragen?

Bel of mail onze ontruimingsexpert Ron Slaats.