Woningontruiming en het coronavirus

Woningontruiming en het coronavirus? Wij ontruimen woningen waarbij wij zorgen dat onze klanten geen risico lopen op een besmetting met corona.

Het spreekt voor zich dat wij geen medewerkers bij een woningontruiming laten werken die symptomen hebben van het coronavirus. Daarnaast houden wij voldoende afstand en conformeren ons aan ”het nieuwe normaal”. Wanneer een klant tot de risicogroep m.b.t. corona behoort kunnen wij in plaats van een gewoon mondkapje ook een half gelaatsmasker met dubbel filter dragen. Met zo een masker is de kans om corona op te lopen in principe 0. Uiteraard dragen de medewerkers ook handschoenen. We wassen onze handen voordat wij naar een bezichtiging voor een woningontruiming gaan. Zo zorgen dat de klant zo weinig mogelijk risico loopt op corona. Helemaal geen risico is een utopie en bestaat helaas niet.

Ook in onze bussen dragen medewerkers conform de voorschriften van de rijksoverheid mondkapjes.

Is er meer veranderd in de ontruimingsbranche door corona?

Natuurlijk is er door corona veel veranderd.
Het werk is met mondkapjes op zwaarder geworden. Woningontruimingen zijn een soort ”betaalde fitness” qua inspanningen die de mannen leveren. Inboedel moet bij ontruimingen vaak van trappen af worden gejouwd, soms meerdere verdiepingen. Ontruimen is ook altijd goed uitkijken. Wanneer we een kast die naar de stort moet uit elkaar moeten kloppen met een rubberen hamer, is dit potentieel gevaarlijk werk. Een plankje dat losschiet met een spijker erin bijvoorbeeld. Daarom dragen onze medewerkers bij dit soort werkzaamheden veiligheidsbrillen. We denken dus niet alleen met corona om uw veiligheid maar denken ook goed na over de veiligheid van onze medewerkers.

Ontruimen en maken jullie woningen schoon met een COVID-19 risico?

Jazeker, wij ontruimen woningen met een coronarisico maar kunnen deze ook geheel ontsmetten. Wij banderen een dergelijke ontruiming of schoonmaak specialistisch. Dit wordt dan ook wel een specialistische ontruiming of specialistische schoonmaak genoemd.

Corona kan lang overleven op bepaalde voorwerpen. Dergelijke klussen vragen een speciale aanpak. Zo zorgen wij dat wij onze beschermende pakken, mondkapjes e.d. buiten de vervuilde ruimte aandoen. Ook het uitdoen van de pakken vindt separaat plaats, het ontsmetten van de mannen. Alles in zogenaamde ”buff4erzones”.

Gebruiken jullie speciale materialen?

We gebruiken materialen die vergelijkbaar zijn bij een schoonmaak na overlijden.

Wegwerpoveralls, overtrekschoenen voor de laarzen, speciale schoonmaakdoekjes voor eenmalig gebruik, speciale afvalzakken voor medisch afval, adembescherming met een dubbel filter (dus geen standaad mondkapje) en natuurlijk ook diverse schoonmaakmiddelen en of chemicaliën.

We zorgen ook voor een schoorsteeneffect om de ruimtes goed te ventileren van corona. Dit door ramen en deuren tegen elkaar open te zetten. We kunnen zelfs speciale luchtreinigers gebruiken.

Vragen?

Bel of mail onze ontruimingsexpert Ron Slaats.