Woning ontruimen na overlijden

Uw woning ontruimen na overlijden? Margron Woningontruiming uit Westerbork is uitermate bekwaam in het ontruimen van verschillende woningen na overlijden. Margron zal u daarbij op een correcte wijze ontlasten en u ruggensteun bieden waar nodig.

Na een overlijden is het een vaak voorkomende zaak dat een woning ontruimd moet worden. Vooral na het overlijden van een dierbare is dit meestal een heftige en emotionele, zware tijd. Dat begrijpen wij van Margron. 

Margron Woningontruiming staat ook in zo’n periode voor u klaar! 

Wij voeren met regelmaat ontruimingen van woningen na overlijden uit. Vaak is het voor u als nabestaande moeilijk om aan de slag te gaan met het ontruimen van de woning van uw naverwant. Wij verstaan ons vak hierin! Margron zal u op een respectvolle manier helpen om uw woning te ontruimen na een overlijden.

Bij een woning ontruimen na overlijden heeft u vaak te maken met tijdsdruk.

De woning moet worden verkocht, of de verhuurder wil het graag binnen afzienbare tijd terug. 

Dan bent u bij Margron aan het juiste adres. Met de voortreffelijke diensten en vriendelijke prijs, is Margron uitermate geschikt. Margron kan vaak al binnen 48 uur tot uw beschikking staan. 

 

Hoe gaat Margron te werk?

Wanneer u Margron inschakelt bij een woning ontruiming na overlijden, wat kunt u dan verwachten? Na het overlijden beginnen wij met de ontruiming van de woning.

Belangrijke en dierbare spullen van de overledene worden over het algemeen veiliggesteld door de klant zelf. Wanneer u daar niet toe in staat bent kan Margron Woningontruiming u daarbij helpen, door bijvoorbeeld stickers aan te reiken voor spullen die niet weg hoeven. 

Wanneer alle dierbare spullen zijn veiliggesteld begint de ontruiming. Margron woningontruiming werkt op circulaire basis. Dit betekent dat wij er naar streven spullen een tweede leven te geven. We werken namelijk samen met:

 • Dorcas: Hulp & ontwikkeling.
  Deze instantie helpt mensen in noodsituaties. Wij doneren overgebleven kleding aan Dorcas. Er ontstaat een tweede leven voor de kleding van uw dierbare. Wanneer er geschikte kleding vrijkomt bij een woningontruiming na overlijden gaat dit dus naar deze instantie. 
 • Balanszorg: Wonen met zorg.
  Bij balanszorg wordt zorg en wonen gebundeld. Om daar ons steentje aan bij te kunnen dragen geven wij hen spullen. Dit zijn de spullen waar op dat moment vraag naar is. 
 • Kringloopwinkels.
  Spullen die nog geschikt zijn voor kringloopwinkels doneren wij aan verschillende kringloopwinkels. Op deze manier krijgen ook andere  spullen een tweede kans!
 • Weggeven aan studenten.
  Om de samenleving nog wat meer te helpen, ondersteunen wij tevens studenten. Door de lage studiefinanciering hebben studenten enorme leningen. Wij helpen door middel van donaties.

Wanneer alle nuttige spullen zijn ondergebracht, wil de klant vaak dat de woning volledig wordt ontruimd. Dat doen wij respectvol, zonder reclame en onnodig rumoer. Het betreft tenslotte een woningontruiming na overlijden. 

Nadat de woning helemaal is ontruimd moeten er soms in meer of mindere mate herstelwerkzaamheden worden gedaan. Voornamelijk wanneer het een huurhuis betreft. Er zijn daarop allerlei opleveringsvoorwaarden van toepassing. Enkele woningbouwverenigingen, vastgoedbedrijven of andere verhuurders kunnen vrij ”makkelijk” zijn wat betreft de staat van oplevering. Het is dan voldoende om de woning dan alleen veegschoon op te leveren. Maar er zijn verhuurders die een complete schoonmaak of metamorfose verwachten, waarbij de woning weer in “oude staat” terug wordt verwacht. Denk hierbij aan witte muren, deurposten in nieuwstaat, zelf aangebrachte veranderingen verwijderen en dergelijke.

Margron helpt u met dit alles. Een team van specialisten kan uw woning weer in die staat brengen zoals verwacht. 

Voor een koopwoning gelden dergelijke voorwaarden voor het opleveren vaak niet.

Kortom! Margron komt u tegemoet bij de wensen die u omtrent uw woning heeft. Van ontruiming tot het verkoop of verhuur klaar maken.

Indien u onze hulp nodig heeft bij een woningontruiming na overlijden kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Wat zijn de bedragen voor het ontruimen van een woning?

Vaak moet er even over nagedacht worden over de vraag: “Gaan we de woning zelf leeghalen of laten we de woning ontruimen?” 

Een lastige keuze in een veelal heftige en verdrietige tijd. 

Het is dan fijn om een indicatie van de prijs te hebben. Deze is afhankelijk van een aantal factoren die de werkduur beïnvloeden. De kosten die een woning ontruimen na overlijden mede bepalen zijn:

 • De grootte van het huis
 • De hoeveelheid spullen per ruimte
 • Een eengezinswoning of een (hoge) verdieping in een flatgebouw
 • Moet er een container komen?
 • Inzetten van de hoeveelheid aan mankracht 
 • De staat waarin het moet worden afgeleverd voor verkoop of teruggave aan de verhuurder

 

Bij ons kunt u vrijblijvend een offerte opvragen voor een woningontruiming na overlijden. Wij doen niet aan kleine lettertjes, onduidelijke afspraken of voorwaarden. Bij ons is een afspraak een overeenstemming. 

Meestal komen wij langs voor een vooraf vastgestelde prijs. Daardoor zult u niet voor verassingen komen te staan.

Een indicatie werkt altijd prettig. Dat begrijpen we als de beste. Het is én blijft echter niettemin maatwerk. 

Voor een ontruiming van een eenkamerappartement met weinig spullen begint vanaf €200. Dit kan oplopen tot een paar duizend euro voor een woning ontruimen na overlijden met bijvoorbeeld een grote afvalstroom of een zwaar bevuilde woning. Voor een goede indicatie kunt u altijd contact opnemen. Wij staan klaar en denken graag met u mee! Zodat u deze onvermijdelijke klus gauw achter u kunt laten.

Wie is de verantwoordelijke voor de woningontruiming?

Wie is er nu eigenlijk verantwoordelijkheid voor het ontruimen van de woning na overlijden? Dat is best lastig om zo te stellen. Familieleden en erfgenamen zien dit vaak als hun plicht. Dit gaat vaak niet om wie er verantwoordelijk is, maar juist om wie zich geroepen voelt.

Wanneer er niemand is die zich geroepen voelt, zijn het de erfgenamen die verantwoordelijk zijn. Tenzij de erfenis niet wordt geaccepteerd, dan bent u tevens niet aansprakelijk.

Het is een opdracht die u zomaar in uw schoot geworpen kan krijgen, door een plotseling overlijden.

De rekening van een woning ontruimen na overlijden wordt meestal betaald uit een erfenis. Dat is zeker niet raar. Het is een tijdrovende klus om een woning te ontruimen. Vaak hebben erfgenamen en familieleden hier weinig ruimte en tijd voor. 

Margron woningontruiming is meestal in een dag klaar. Grotere klussen kunnen 2 dagen of meer in beslag nemen.

Wij helpen u dan ook graag verder. De woning zal, na het inplannen van de ontruiming, vlot kunnen worden opgeleverd of worden verkocht.

De woning ontruimen in ruil voor inboedel

Soms komt het voor dat een inboedel erg waardevol is. Wanneer de erfgenamen geen interesse hebben in deze inboedel kan de woning worden ontruimd in ruil voor de inboedel. Eén van onze taxateurs kan in dit geval bepalen of dit van toepassing kan is.

Regelmatig komt het voor dat de inboedel waardevol is maar toch moeilijk te verkopen valt. In die gevallen kan het wel gedeeltelijk een ontruiming bekostigen. Daarbij valt te denken aan:

 • Antieke spullen
 • Apparatuur als computers & televisies

 

Mocht u toch het idee hebben dat de inboedel waardevoller is dan wij op dat moment inschatten? Dan helpen wij u graag met het vervoeren van de waardevolle spullen naar een externe locatie. Dat kan bij u thuis zijn, op één van onze opslaglocaties of in een eigen opslagruimte. Op deze manier bent u in staat om in alle rust de waardevolle spullen uit de inboedel te verkopen, zonder dat die u in de weg staat.

Woning ontruimen na overlijden en afvoeren van spullen

Bij Margron staat vertrouwen en respect hoog in het vaandel. We begrijpen dat dit voor u een moeilijke periode kan zijn. 

Het kan heel verdrietig en lastig zijn wanneer men ziet dat de spullen uit de ontruiming worden afgevoerd. 

Wij denken daarom graag met u mee. Naast dat we spullen altijd een tweede kans proberen te geven, voeren wij de overgebleven spullen netjes en met respect af.  Het hout wordt gesorteerd, evenals metaal en andere spullen voor het grofvuil. Heeft u specifieke wensen? Wij denken altijd graag mee.

Het afvoeren van spullen doen wij bij onze partner Suez

Suez probeert zoveel mogelijk afval te recyclen. Op die manier is het effect op het milieu minder belastend.

Dit draagt ook bij aan onze missie: Op een eerlijke, respectvolle en liefdevolle benadering een woning ontruimen, daarbij rekening houdend met het milieu.
Heeft u verder nog vragen? Belt of mailt u ons gerust om uw ontruiming te bespreken. Een vrijblijvend bezichtig inplannen om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen, aangaande een woning ontruimen na overlijden, behoort tot onze service.

 

Wij werkten
o.a. al voor:

Vragen?

Bel of mail onze ontruimingsexpert Ron Slaats.