Hulp bij vervuild huis

Het is moeilijk om te zien hoe een naaste zichzelf en zijn of haar leefomgeving steeds meer verwaarloost. Het kan zijn dat iemand uit je nabije omgeving worstelt met verslaving of depressie en daardoor zijn of haar huis niet meer opruimt en schoonmaakt. Het kan ook zijn dat je dierbare last heeft van verzamelwoede en het huis vol komt te staan met (nutteloze) voorwerpen.

Wilt u een dierbare graag helpen maar weet u niet hoe? Heeft u hulp nodig bij een vervuild huis? Bij Margron ben je aan het goede adres. Wij kunnen sterk vervuilde woningen ontruimen en schoonmaken en hopen zo een deel van je zorgen weg te kunnen nemen.

Het is ook mogelijk dat je op een andere manier te maken hebt met een sterk vervuilde woning, namelijk als het gaat om een huis van iemand die is overleden. Ook dan kunnen wij helpen met het leeghalen en schoonmaken van de woning. Bekijk ook de homepage van Margron om te kijken welke diensten wij allemaal verlenen.

Vervuilde woning ontruimen en schoonmaken

Heeft u hulp nodig bij het ontruimen en schoonmaken van een vervuild huis? Dat kan een zware en inspannende taak zijn. Een zwaar vervuilde woning kan slecht zijn voor de gezondheid, maar ook risicovol om te betreden vanwege struikel- of valgevaar. Bij Margron  kunnen wij de ruimte volledig ontruimen, en daarnaast kunnen wij de schoonmaak van u overnemen. Zo weet u zeker dat de woning straks weer klaar is om te verhuren, verkopen of weer te bewonen door u of een naaste.

Schaamte

Mensen die hun huis verwaarlozen, hebben vaak last van schaamte. Ze proberen voor de buitenwereld verborgen te houden onder wat voor omstandigheden ze leven. Ze houden familie en vrienden met smoesjes op afstand. Dit maakt het nog moeilijker om zicht te krijgen op wat er speelt. Op het moment dat een naaste doorheeft wat er aan de hand is, is de situatie vaak al maanden of zelfs jaren aan de gang. De situatie is dan waarschijnlijk erger geworden en de woning kan sterk vervuild zijn.

Hoarder woning

Hoarding is een psychische aandoening. Mensen die hiermee kampen vinden het erg moeilijk om spullen weg te gooien en hebben een obsessieve verzameldwang. Hun huis staat vol met spullen die voor een buitenstaander waardeloos lijken. Denk aan bierblikjes, kranten, voedsel (soms ver over de houdbaarheidsdatum) en speelgoed.

In sommige gevallen zijn de deuren en gangen door de spullen geblokkeerd. Daardoor kan het gevaarlijk zijn de woning te betreden. Spullen kunnen naar beneden vallen, glas kan breken, of u kunt struikelen over losliggende voorwerpen.

Hoarder huis leeghalen

Heeft u hulp nodig bij een vervuild huis door hoarding? Bij Margron hebben we ervaring met het leeghalen van huizen van hoarders. Als u een woning van een hoarder ziet, denkt u misschien dat het onmogelijk is om het huis weer schoon te krijgen, zó vol en zó vies kan het zijn. Maar dankzij onze kennis en ervaring kunnen wij hoarder woningen volledig ontruimen en schoonmaken.

Hulp bij vervuild huis na overlijden

Margron kan u ook bijstaan als u te maken heeft met het huis van een naaste die is overleden. Als u een dierbare bent kwijtgeraakt is het moeilijk om u te zetten tot het opruimen en schoonmaken van de woning. Margron gaat begripvol om met uw situatie en staat u op een discrete manier bij om het huis van uw overleden naaste leeg te halen en netjes achter te laten. 

Specialistisch werk

Of u nou te maken heeft met een huis van een hoarder, of te maken heeft met een huis waar iemand is overleden: het is verstandig om hulp in te schakelen van een professioneel bedrijf. Het leeghalen en reinigen van een vervuilde woning is namelijk een specialistische klus. Een deskundig ontruimings- en schoonmaakbedrijf heeft de kennis en kunde om de woning schoon te krijgen. Zonder ervaring kan het haast onmogelijk zijn om alle opgespaarde viezigheid op te ruimen, de vlekken uit de vloeren te krijgen en de penetrante geuren te verwijderen.

Risico’s

Bovendien komen er risico’s bij kijken. Er kunnen gevaarlijke gassen in de ruimte aanwezig zijn, maar ook schimmels en bacteriën. Dit kan als er sprake is van een woning na overlijden: bij het ontbindingsproces kunnen namelijk allerlei stoffen vrijkomen, en daarnaast kan er ongedierte op afkomen.

Maar niet alleen een woning waar een sterfgeval heeft plaatsgevonden kan gevaarlijk zijn: ook in de woning van een hoarder, of iemand die op een andere manier zijn/ haar huis heeft verwaarloosd kunnen ziekteverwekkers en bacteriën aanwezig zijn. In sommige gevallen blijven etensresten en vuilnis lang in de ruimte liggen, of andere zaken die niet opgeruimd worden. Bovendien behoort instortingsgevaar tot de mogelijkheden.

Heeft u te maken met een zwaar vervuilde woning? Dan raden wij ten sterkste af om het huis zelf te betreden. Op deze pagina leest u meer over de risico’s van zwaar vervuilde woningen.

Vloeren, sanitair, muren: hoe vervuild de woning ook is, bij Margron weten we hoe we het op moeten lossen. We maken gebruik van professionele reinigings- en desinfectiemiddelen, zodat ziekteverwekkers, bacteriën en schimmels geen kans meer hebben en zodat de woning weer vlekkeloos is en fris ruikt.

Kosten

Heeft u hulp nodig bij een vervuilde woning, maar bent u eerst benieuwd naar de kosten? Dat begrijpen we. Het is daarbij goed om te benoemen dat de ene vervuilde woning de andere niet is: elke situatie is verschillend. Het ontruimen en schoonmaken van een vervuild huis is dan ook maatwerk. Het hangt af van allerlei factoren: de grootte van de woning, de ernst van de vervuiling, de hoeveelheid (zware) spullen, de hoeveelheid spullen die veiliggesteld moeten worden, de bereikbaarheid van de woning en meer.

U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen om een indicatie van de kosten te vragen. Samen bespreken we dan de details van uw situatie en op basis daarvan kunnen wij een passende prijsopgave maken.

Wij werkten
o.a. al voor:

Vragen?

Bel of mail onze ontruimingsexpert Ron Slaats.