Huisontruiming na overlijden

Plant u een huisontruiming na overlijden? Het is een puur praktische taak, die we op een respectvolle manier voor u uit handen kunnen nemen. We begrijpen dat het verlies een emotioneel grote klap kan zijn, of dat het lastig kan zijn om zelf de woning te ontruimen. Er kan sprake zijn van allerlei herinneringen, zowel aan de spullen als de verschillende kamers en ruimten.

En is het belangrijk dat de woning na het overlijden op tijd wordt leeggehaald, ondanks dat dit natuurlijk zorgvuldig gebeurt? We kunnen vaak al binnen 48 uur starten. We zijn 7 dagen per week beschikbaar tussen 8:00 en 22:00 uur, zodat we u er ook buiten de bekende kantooruren om goed mee van dienst kunnen zijn.

Dus zoekt u een specialist voor een huisontruiming na overlijden? We halen de inboedel op, kunnen de vloer verwijderen en bijvoorbeeld het afval afvoeren. Daarnaast kunnen we zelfs de muren, het plafond en de vloer reinigen, bijvoorbeeld als de nare geur van het overlijden erin is getrokken. We hebben door de jaren heen allerlei situaties meegemaakt, waardoor we goed met u kunnen meedenken over de beste aanpak.

Wat kost de ontruiming?

Benieuwd wat het kost om een huis na overlijden te laten ontruimen? We proberen u daar op een zo voordelig mogelijke manier mee van dienst te zijn. Bovendien kunnen we dat op voorhand over het algemeen goed inschatten. Daarbij houden we bijvoorbeeld rekening met de volgende eigenschappen van de situatie:

 • Grootte van het huis
  Hoe groot is het huis waar uw dierbare of de bewoner woonde? Een groter huis bevat over het algemeen meer spullen. Aan de andere kant kunnen we efficiënter werken in een groot huis op de begane grond, dan in een klein appartement of een flatje aan een smalle galerij. We hebben het allemaal meegemaakt, dus kunnen u goed van dienst zijn met de huisontruiming na overlijden. 
 • Hoeveelheid spullen
  Is er sprake van veel spullen, omdat het ging om een echte verzamelaar? Of is het eigenlijk al heel opgeruimd en hebben bijvoorbeeld familieleden al een deel van de spullen uit het huis gehaald? Afhankelijk van de hoeveelheid spullen schatten we in hoeveel tijd we eraan kwijt zijn en wat de kosten daarvoor zijn. 
 • Staat voor verkoop of teruggave
  Hoe is de staat van de woning en lukt het om die meteen weer te verkopen of terug te geven aan de verhuurder? Indien nodig kunnen we herstelwerkzaamheden uitvoeren, bijvoorbeeld door te klussen of schilderen. Op die manier herstellen we het huis in ere, zodat u of de eigenaar daar weer mee verder kan.Samenwerking met goede doelen

We werken samen met een aantal goede doelen, waar we de spullen aan doneren die een tweede leven verdienen. Op die manier zorgen we voor een duurzame bestemming voor alles dat nog goed is, waardoor dit niet zomaar weggegooid hoeft te worden.

De samenwerking hebben we bijvoorbeeld met:

 • Dorcas: hulp & ontwikkeling
  De stichting helpt mensen in noodsituaties. We doneren voornamelijk kleding die overblijft.
 • Balanszorg: wonen met zorg
  Deze stichting combineert wonen en zorgen. Wij dragen ons steentje bij door spullen te doneren.
 • Kringloopwinkels
  Ook kringloopwinkels kunnen veel van de spullen die we ophalen goed gebruiken.
 • Studenten
  Sommige studenten hebben enorme leningen, nu de studiebeurs is afgenomen. 

We steunen de verschillende goede doelen, om de spullen die we ophalen tijdens een huisontruiming na overlijden zo goed mogelijk duurzaam door te geven. Op die manier geven we het een tweede leven, niet zelden in lijn met de manier waarop de overledene dat graag had gewild.

Huisontruiming na overlijden

Zoekt u een specialist voor een huisontruiming na overlijden? We gaan daar op een respectvolle manier mee om en kunnen bovendien heel discreet te werk gaan. Bovendien zoeken we naar een duurzame nieuwe bestemming voor de meubels en andere spullen die eigenlijk te goed zijn om weg te gooien.

We kunnen u in de meeste gevallen al binnen 48 uur van dienst zijn. Op die manier zorgen we voor snelle beschikbaarheid, ook buiten kantooruren en zelfs in het weekend. Dus zoekt u hulp bij het ontruimen van de woning na het overlijden van een dierbare of de bewoner van uw woning of pand? Wij helpen u er graag mee. Stel ons uw vragen, dan nemen we daarna contact met u op.

 

Wij werkten
o.a. al voor:

Vragen?

Bel of mail onze ontruimingsexpert Ron Slaats.