Huis leeghalen na overlijden: de kosten van een woningontruiming

Het huis leeghalen na overlijden? De kosten van een woningontruiming kunnen we vooraf voor u inschatten, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Belangrijke factoren zijn bijvoorbeeld de grootte van het huis en hoeveel meubels en er staan.

Wat kost een woningontruiming na overlijden? We krijgen de vraag regelmatig. Daarom maken we vooraf altijd een duidelijke inschatting. En leggen we u graag uit hoe we tot de prijs komen, zodat u voor het leeghalen van het huis precies weet waar u aan toe bent.

Wat kost een woningontruiming na overlijden?

Een woningontruiming na overlijden is al mogelijk vanaf een paar honderd euro. Een seniorenkamer kunnen we leeghalen voor bijvoorbeeld €200 tot €500. Als het gaat om een eengezinswoning bedragen de kosten zo’n €500 tot €1.500, afhankelijk van de precieze situatie.

Houd er daarnaast rekening mee dat we voorrijkosten berekenen en dat we kosten moeten doorberekenen om het afval af te laten voeren. Afhankelijk van de hoeveelheid spullen die geen tweede leven kunnen krijgen kan het gaan om zo’n €100 tot €750 voor het afvoeren.

Wat bepaalt de prijs?

Voordat we het huis leeghalen na overlijden maken we een duidelijke inschatting van de kosten. Op die manier krijgt u een beeld van wat de prijs voor de woningontruiming zal zijn. Daarbij houden we rekening met bijvoorbeeld de volgende factoren:

 • Inboedel
  Hoeveel inboedel staat er in de woning? Hoe groot de woning is maakt niet altijd uit, omdat het gaat om de spullen die erin staan. En gaat het om een woning op de begane grond of een verdieping? Ook daar houden we rekening mee, omdat dit bepaalt hoe makkelijk we de inboedel uit het huis kunnen halen. 
 • Tweede leven
  Kunnen we een deel van de inboedel en spullen een tweede leven geven? We beoordelen de staat van spullen en de waarde van meubels en andere materialen. Bij waardevolle objecten kijkt er een taxateur mee, waardoor we soms korting kunnen geven op de kosten voor de woningontruiming. 
 • Afval
  Als we het huis leeghalen na overlijden en de kosten berekenen schatten we in hoeveel afval we moeten laten afvoeren. En moeten we daarvoor een container laten plaatsen? Ook die kosten nemen we daarin meteen mee, voor een compleet beeld van wat u kunt verwachten.
 • Vloeren
  U kunt de vloer(en) in de woning meteen laten verwijderen, als we die ontruimen. We houden rekening met de eventuele verlijming van de vloer, om goed in te schatten hoeveel werk daarin gaat zitten. 

En is er sprake van (ernstige) vervuiling? Ook dat kunnen we meteen oplossen, net als klussen zoals schilderwerk dat er moet worden uitgevoerd. We leveren standaard bezemschoon op, al kunnen we de woning ook meteen verhuur- of verkoopklaar maken. 

 

Onze werkwijze

We houden de kosten voor het leeghalen van een huis na overlijden graag zo laag mogelijk. Bovendien hanteren we een zorgvuldige en duidelijke werkwijze:

 • Waardevolle spullen
  We stellen waardevolle spullen veilig, om te voorkomen dat die verloren gaan. We houden ze apart, om daarna de rest van de woning te kunnen ontruimen. 
 • Samenwerking met goede doelen
  Vanuit onze samenwerking met goede doelen proberen we zoveel mogelijk spullen en meubels een tweede leven te geven. 
 • Milieuvriendelijke afvoer
  Dat wat geen tweede leven meer kan krijgen laten we afvoeren. Dat doen we zo milieuvriendelijk mogelijk, voor een duurzame verwerking. 
 • Verhuur- of verkoopklaar
  Wilt u de woning laten ontruimen en die meteen verhuur- of verkoopklaar laten maken? Wij leveren op zoals u dat wilt.

Huis leeghalen na overlijden: besparen op de kosten van een woningontruiming

Het huis leeghalen na overlijden zonder hoge kosten? Wij helpen u te besparen op de woningontruiming. Vraag een vrijblijvende offerte aan, dan leggen we u graag uit wat de prijs daarvan zal zijn.

Zoekt u een specialist voor een huisontruiming na overlijden of heeft u die spoed nodig? We zijn beschikbaar tussen 8:00 uur en 22:00 uur, en dat 7 dagen per week. Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer over de mogelijkheden. 

Wij werkten
o.a. al voor:

Vragen?

Bel of mail onze ontruimingsexpert Ron Slaats.