Huis leeg laten ruimen

Het huis leeg laten ruimen? We ontruimen in Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel en hebben ervaring met alle soorten woningen, appartementen, flats en ook diverse bedrijfspanden.

Klanten vragen ons vaak voor:

 • Een huis leeg laten ruimen na overlijden
 • Een kleine verhuizing bij een ontruiming
 • Een complete woningontruiming waaronder kluswerkzaamheden en schoonmaak
 • Het leegruimen van een zwaar vervuilde woning
 • Schoonmaak na overlijden
 • Hulp bij de verkoop van waardevolle boedel

We werken samen met meerdere goede doelen en stemmen onze werkwijze af op de specifieke situatie. Dus gaat het om een overlijden, een verhuizing naar een verzorgingstehuis? Of wellicht een echtscheiding waarna een deel van de inboedel is blijven staan? Daarnaast werken we veel in opdracht van instellingen zoals de GGZ, GGD en VNN. We kennen de mogelijke situaties en hebben ervaring met het leegruimen van veel woningen, zodat we u daarmee goed van dienst kunnen zijn.

Dankzij onze beschikbaarheid gedurende 7 dagen per week en standaard van 8:00 tot 22:00 uur kunnen we daar ook buiten kantooruren mee aan de slag gaan. Dus wilt u in het weekend een huis leeg laten ruimen of zoekt u naar mogelijkheden om dit hierbij hulp te krijgen? Neem contact met ons op, dan vertellen we u graag meer over wat we voor u kunnen betekenen.

Wat kost de ontruiming?

Benieuwd wat het kost om een huis leeg te laten ruimen? Dat hangt sterk af van het type woning waar het om gaat. En wilt u alleen de inboedel op laten halen of is het belangrijk om ook de vloer te verwijderen? We kunnen complete woningen ontruimen en zelfs zorgen voor een grondige of professionele schoonmaak.

Om een goede inschatting van de kosten te maken letten we bijvoorbeeld op de volgende eigenschappen van de situatie:

 • Veegschoon of schoonmaak?
  Wilt u de woning veegschoon opleveren of is het belangrijk om die (grondig) schoon te laten maken? We gaan ermee aan de slag, ook als er sprake is van een overlijden en de nare geur daarvan in de wanden, plafonds en de vloer is getrokken. 
 • Eventueel tweede leven
  Zijn meubels of andere spullen nog te goed om weg te gooien en verdienen die eigenlijk een tweede leven? In heel sommige gevallen kunnen we ze verkopen en in mindering brengen op de prijs. In andere gevallen doneren we ze aan de goede doelen waarmee we samenwerken.
 • Container nodig?
  Is er een container nodig om de meubels en het afval uit de woning af te kunnen voeren? Als u een woning leeg wilt laten halen kunnen wij zorgen voor de container voor de deur om dit zo makkelijk mogelijk te maken. Dit verschilt per situatie. De afstand tot de stort speelt bijvoorbeeld een rol.
 • Op de begane grond?
  Gaat het om een woning op de begane grond of een flat of appartement met een smalle galerij? We kijken goed naar de manier waarop we de meubels en de materialen kunnen afvoeren of een duurzaam tweede leven kunnen geven.
 • Eventuele kluswerkzaamheden?
  Het is zelfs mogelijk om het huis leeg te laten halen en daarna nog enkele klus- en herstelwerkzaamheden uit te voeren. We kunnen bijvoorbeeld schilderen, waarna de woning weer klaar is voor de verkoop of verhuur. 

Ontruiming in iedere situatie

Wilt u het huis leeg laten ruimen en is er sprake van een specifieke situatie? Geen probleem, we hebben dankzij onze jarenlange ervaring al van alles voorbij zien komen. Dat betekent dat we daar altijd een oplossing voor vinden.

En gaat het om een overlijden? We gaan discreet en met respect te werk als we het huis leegruimen. Dat betekent dat we bijvoorbeeld rekening kunnen houden met waardevolle spullen en meubels. We geven ze zelf een tweede leven of houden ze apart, als u ze graag wilt hebben.

 

Huis leeg laten ruimen

Wilt u het huis leeg laten ruimen en vindt u het vooral belangrijk dat we daar zo snel mogelijk mee starten? We kunnen in de meeste gevallen al binnen 48 uur beginnen. We komen langs om het huis leeg te ruimen in Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel, zodat u daar zelf niet mee aan de slag hoeft.

Wij werkten
o.a. al voor:

Vragen?

Bel of mail onze ontruimingsexpert Ron Slaats.